Doe eens normaal Anne Mulder!


Politici zijn nogal eens overtuigd. Nee, niet zozeer van een politiek ideaal, die tijd is voorbij. Het is meer de overtuiging van het eigen gelijk waar politici last van hebben. De overtuiging van het eigen gelijk gecombineerd met de overtuiging van de stuitende domheid van de kiezer. Het is een dodelijke combinatie.
Enorme ego’s, afgeschermd door dikke betonnen platen.
Wie gisteren nog Dion Gaus de invoering van de dierenpolitie zag en hoorde verdedigen – best kans dat ze bij zo’n dierenmishandelaar ook een gestolen motor vinden – begrijpt wat ik bedoel.

Nu is er een nieuw licht aangegaan.
Het brand in de tweede kamer, schijnt VVD en het lampje heet Anne Mulder.
Anne Mulder heeft bedacht dat de patiënt ‘meer kostenbewust’ moet worden. En dus wil Anne Mulder dat iedere patiënt die een behandeling heeft gehad een rekening ontvangt. Zodat de patiënt weet wat het heeft gekost.

Lig je dus bij te komen van een chemokuur, krijg je een rekening. Of meneer de patiënt wel doorheeft wat hij de gemeenschap kost. Of mevrouw de patiënt in het vervolg geen baarmoederhalskanker meer wil oplopen!
Hey!! Met je geïnfecteerde brandwonden!!! Dat. Kost. Geld!!!

Waar ik Anne Mulder niet over hoor, en dat vind ik dan wel weer een beetje jammer, is:

 • Wie krijgt de rekening voor het versturen van al die rekeningen?
 • Hoe kan een patiënt aan een rekening een behandeling ‘controleren’?
 • Hoeveel procent van het budget van zorg gaat op aan interim managers, coaches, adviesbureaus, organisatiebureaus, uitzendbureaus en alle andere inhoerkrachten?
 • Hoe wordt op de rekening duidelijk dat een behandeling – want alternatief – niet werkt of niet bewezen werkt maar wel vergoed wordt?
 • Wie vertelt een patiënt dat een antibioticakuur hem bij veel kwalen slechts 1 ziektedag scheelt?
 • Wie maakt ons, de premiebetalers duidelijk dat het zorgsysteem gewoon ziekmakend is? Een dokter heeft patiënten nodig, dus wij moeten wel zorg ontvangen, behandeling ondergaan en ziek worden. Een ziekenhuis met lege bedden wordt niet beloond, maar gestraft!
 • Wie betaalt de kosten van alle ziektes die je door zorg en in ziekenhuizen oploopt?
 • Wie doet er wat aan de geldverkwistende idiote wachttijden op poli’s? Overboeking is de oorzaak. Nogmaals, de dokter heeft patiënten nodig dus worden er meer afspraken geboekt dan kan. Want stel, er komt een patiënt niet opdagen. Is er wel eens uitgerekend wat dit de gemeenschap kost?
 • Waarom krijgt de chronische roker nog altijd ook een derde dotterbehandeling? Terwijl de patiënt vooraf aangeeft te zullen blijven volharden in het ongezonde gedrag?

Het zijn maar een beperkt aantal punten die op dit moment mij te binnen schieten.
Er zullen er heel veel meer zijn.

Doe toch normaal man.

1 Reactie

 1. Je vergeet twee wel relevante vragen;
  waarom moeten die specialisten zo’n extreem salaris hebben?
  wat gaan we doen tegen de 1 miljard aan declaratiefraude door artsen (vandaag op radio gehoord).

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.