[tabgroup tab1=”Bereidingswijze” tab2=”Ingrediënten”]
[tab]Een heerlijk gerechtje voor op een luie zondag. Gemakkelijk, snel klaar als je de dag ervoor wat pasta hebt overgehouden.

Hak de knoflook en de pilli pilli fijn. Beetje olijfolie in de wok en fruiten. Voeg een fijngesneden uitje of sjalot toe.
Verdeel over de borden wat rauwe, kleingesneden witlof.
Snijd een paprika klein en voeg deze toe als de ui glazig is. Alles op rustig vuur. Voeg flink oregano en rozemarijn toe.
Bak de spekreepjes in eigen vet in een koekenpan op hoog vuur. Blus af met een flinke scheut droge witte wijn.
Voeg een uitgelekt blikje tonijn toe aan het ui-knoflook mengsel.
Snijd de pasta kleiner (sliertjes van 3 a 4 centimeter) en stort in de wok.
Zet het vuur hoger.

Giet de witte wijn met spek er bij, even doorwarmen en serveren over de witlof met een geraspte kaas.
Dit recept is voor ongeveer 2 a 3 personen.
[/tab]
[tab]

  • Restant verse pasta
  • blikje tonijn
  • 1 ui of sjalot
  • rozemarijn, oregano
  • 2 pilli pilli pepertjes
  • 1 rode paprika
  • 1 stronkje witlof
  • 125 gram spekreepjes
  • 3 tenen knoflook

[/tab]
[/tabgroup]

Heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt