Een recept voor tzatziki plaatste ik eerder op deze pagina. De tzatziki die ik deze keer maakte was beter. Dit komt volgens mij door het gebruik van een grovere rasp voor de komkommer. De stukken komkommer zijn iets groter en minder beschadigd. Ik voegde ook een beetje citroengras toe en 2 gemalen pilli pilli pepertjes.

Het brood noem ik ‘mega crouton’. Ik sneed bruin brood in 4 delen, smeerde dit in met een mengsel van knoflook, Provençaalse kruiden en olijfolie. De stukken legde ik op een ovenblik en dit ging een kwartiertje de oven in op 250 graden.
-LET OP!- Ovens gedragen zich verschillend en het maakt veel uit of je diepgevroren-, vers-, oud-, wit- of bruinbrood gebruikt. Houd de boel dus in de gaten en zet de oven – om te beginnen – wat lager.

De ‘salade’ is niets meer dan een snipper rode paprika, een beetje geraspte peen en een toefje van mijn eigengemaakte appelstroop.
Ook de kinderen vonden het heerlijk.
Eet smakelijk!