Tilapia uit de oven

Tilapia? Ja, dat is een vis. Een vis die van zichzelf nu niet overloopt van de smaak maar waar wel heel goed iets lekkers van te maken is, zoals deze ovenschotel bewijst.

Fruit in een wok (of een grote diepe pan met dikke bodem) een paar tenen knoflook, een uitje, wat peper en wat kruiden. Probeer eens wat ijzerkruid. Ook is het helemaal niet verkeerd om wat trassi mee te bakken.
Snijd er een zoete paprika (zo’n lange) door.

Verwarm de oven op 200 graden.

Schil 2 courgettes, snijd ze overlangs door en daarna in plakken van ongeveer een centimeter.
Doe ze even bij het ‘fruitsel’ en fruit een paar minuutjes mee. Gas laag, courgette houdt niet van hoog vuur.

Neem een ovenschaal, leg het mengsel hierin.
Maal wat grof zeezout, hak er wat verse tuinkruiden en een teen knoflook door. Wrijf de bevroren filets in met dit mengsel, wees maar niet te zuinig.
Leg bovenop het groentemengsel (tot de ovenschaal bedekt is) de tilapia filets.

Schep wat kappertjes over de vis.
Rasp een citroen, strooi wat over de vis.

Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Als de ovenschotel uit de oven komt besprenkel dan de bovenzijde (de vis) met het citroensap.
Serveren met gekookte rijst.
Eet lekker!

1 Reactie

  1. Kan ik je niet eens lenen!! : )

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.