Begin met het deeg:
Het recept voor een simpel melkbrooddeeg:
Meng 10 gram gist en een klein theelepeltje suiker door 1,5 dl. lauwwarme melk. Laat dat 10 minuten staan.
Voeg de melk en 10 gram roomboter toe aan een kom met 250 gram bloem waar 5 gram zout aan is toegevoegd.
Mengen en daarna kneden tot je een soepel deeg hebt.
In een met bloem bestoven kom, afgedekt met een vochtige doek op een behaaglijke plek 1 uur laten staan.

Ondertussen maak je de vulling:
1 Blikje tonijn op water laten uitlekken.
Snipper 2 sjalotten zo fjjn mogelijk.
Snijd 1/4 rode paprika aan kleine blokjes.
Hak een handje verse tuinkruiden fijn (bijv. peterselie, ijzerkruid en bieslook).
Rooster een hand pijnboompitten.
Rasp een verse teen knoflook.
Hak 2 pepertjes fijn.
Men de tonijn met de rest van de ingrediënten voeg wat zeezout en wat kappertjes toe.

Vet een kleine cakevorm (of broodvorm) in.
Kneed het deeg nog een keer een paar minuten en maak een lap die net iets breder is dan de vorm.
Stort de vulling op de deeglap en vouw het deeg dicht, sla de zijkanten naar binnen zodat de vulling niet weg kan.
Met de naad naar onder in de vorm, scheutje olijfolie op de top en wat decoratieve sneetjes in de bovenzijde.
Zet nog een half uurtje afgedekt weg.

Verwarm de oven voor.
Zet het brood in de oven, 45 minuten op 175 graden.
Brood uit de oven, uit de vorm storten en op de korst nog wat hele mooie olijfolie smeren.

Het broodje iets laten afkoelen, maar warm opeten.
Besprenkel de sneden met citroensap, zet een mooie olijfolie op tafel op over het brood te druppelen.
En ja, het valt allemaal snel uit elkaar, maar dat zal de pret – en zeker de smaak – niet drukken!

Eet smakelijk!

O ja, en mijn eerste recepten eBook ‘Koken Zonder Pakjes’ kun je hier downloaden.

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt