Courgettesoep met gorgonzola

Deze soep is eenvoudig, heerlijk van smaak en… ‘The time is right!’. Het barst van de verse courgettes.

Fruit in een diepe pan met dikke bodem een paar (verse) tenen knoflook, een lente-ui en een paar sjalotten. Fruiten in olijfolie. Voeg aan het ‘fruitsel’ een flinke hoeveelheid oregano toe, wat peper (probeer eens 2 gemalen pilli-pilli’s ) en zout.

Schil de courgettes (met een kaasschaaf) schoon, ik gebruikte er 6. Snijd de courgettes in plakken, doe ze bij de gefruite ui. Stoof dit een minuut of 10.

Doe een liter (zelfgemaakte) runderbouillon bij de courgettes en breng dit aan de kook. Laagste pitje, half uurtje laten sudderen.

Breek 150 gorgonzola door de soep en laat nog een paar minuten doorpruttelen zodat de kaas kan smelten.
Daarna van het gas, en de staafmixer er door.

Nu kun je de soep serveren.
Serveertip 1: In het kommetje een blaadje basilicum en een stukje gorgonzola of mozzarella.
Serveertip 2: Je kunt een dotje room door de soep doen, of crème fraîche. (Geen room er in en dan koken hè!)
Serveertip 3: Wat knapperig uitgebakken spek er overheen strooien.
Serveertip 4: Maak wat verse croutons!

Eet lekker!

O ja, en hier kun je mijn eerste recepten eBook ‘Koken Zonder Pakjes’ downloaden.

3 Reacties

  1. Haha, dat zou ik gisteren eten maar toen verdween de courgette in de risotto. Nu poging 2 vanavond om de soep te maken. Lekker! Ik doe er ook nog wat kookroom door.

    Groetjes aan M.

  2. Het lekkerst is alles te bakken in ganzenvet (verdraagt hogere temperaturen en is veel lekkerder!).
    Heb zelf ook een lekker recept, maar deze ga ik zeker ook eens uitproberen! Ziet er goed uit zeg :)

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.