Verse Tomatensoep


Ok, simpel. Beetje werk dat wel.
Maar dan hèb je ook wel wat! Dit is zo lekker.

Goed, op het plaatjes zie je 2 soorten tomaten.

Gewone tomaten en kleinere ‘smaak’ tomaatjes. Samen ruim 2 kilo. Ontvel de tomaten (kruisje in het hart snijden, in kokend water dompelen, koud water laten schrikken en velletje verwijderen).

Snijd sjalotjes en (verse) knoflook fijn, trek de basilicum van de steel en werp dit in een pan met een scheut olijfolie. Voeg zout, suiker en peper naar smaak toe.

Snijd de tomaten door, pers de pitten en het sap er met je handen uit en doe ze bij de kruiden. Laat het geheel een kwartier sudderen.
Haal de staafmixer door de soep, doe er een paar bouillonblokjes bij (zelfgemaakt uiteraard) en voeg eventueel nog wat Italiaanse kruiden toe of een lekker pepertje voor de extra pit.

Serveren met een topje crème fraîche.
Eet smakelijk!

2 Reacties

  1. Dit viese weer heeft een groot voordeel: Ik kan in alle rust (want ik hoef nu niet naar de moestuin) je blog lekker doorspitten en veel recepten overschrijven in mijn map met makkelijke, gezonde en snelle recepten! Bedankt voor weer een zalig soeppie!
    Vanmiddag maar weer eens bij kookwinkel Van Erp (Leeuwarden) sneupen…..

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.