Van Goor, voor mama

Voorzichtig nam hij de punt van het potlood een moment tussen zijn glimmend wit gepolijste tanden. Hij zocht naar de juiste woorden. Zijn ogen gleden langs de witte tafel, staken de marmeren vloer over en bleven even rusten op een grote foto aan de wand. Hij was een moment afgeleid van zijn overpeinzingen en glimlachte. Zijn ogen fonkelden terwijl hij zachtjes fluisterde: ‘Ach, ik had het zo graag met ze willen doen hè, met de jongons.’
Maar goed, hij had werk te doen. Wat had hij ook alweer staan?

Hier is dan mijn laatste lied voor jou. / De melodie waar jij zo veel van houdt.

Niet slecht! Hij nam kordaat het potlood uit de mond en zette de punt weer op het papier. Hij schreef:

Waar geen woord meer in ontbreekt. / Geen noot in is gefacked.

Yes!! Yes!! Hij voelde de inspiratie buisen in zijn hart en in zijn hoofd. Woest schreef hij in één ademtocht de volgende twee zinnen.

De slot noot klank die jij nooit meer vergeet. / Mijn tranen heb jij altijd afgeveegd.

Zijn ‘Ja!’ klonk vervolgens als een ingehouden snik door de ruime villa.
Hij wist het, een nieuwe hit werd hier en nu geboren. Dit werd zijn meesterwerk. Dit werd zijn ‘Het Dorp‘, dit was zijn ‘Pastorale‘, zijn ‘Testament‘.
Hiermee zou hij herinnerd worden.

‘Jij was er bij mijn eerste stap’, ging hij door in zijn karakteristieke hoekige blokletters.
‘Jaaah’, zuchtte hij, ‘Dat is mooi hè mam?’ Hij boog zich voorover, zijn lippen tuiten zich en zijn ogen waren tot nauwe spleetjes toegeknepen terwijl hij naar de volgende zin zocht:
‘Jij was er bij mijn eerste stap / jij gaf mij ook de eerste klap, nee, ehhh, weet je nog hoe ik viel van de hoge trap? Nee, te lang. Ehh.. En wat ik na al die jaren nog niet snap? Nee. Buurman Lee dat was een Jap? Neuh, haha… Mijn eerste deken was een lap? nee, kom nou man! Concentreer je!! Ehh… Bij jou kreeg ik mijn eerste bordje pap? Hey, ja, ja… dat kan. Heel goed. Eens zien wat we nu hebben.

Jij was er bij mijn eerste stap. / Bij jou kreeg ik mijn eerste bordje pap.

Jahhh, ja! Briljant!
Topper!

Ehh, o nee. daar ben ik mee gestopt.

1 Reactie

  1. Haha, leuk verwoord. Letterlijk. :-D

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.