Varkenshaasje met (Zoete) Paprika Salade

Een aanrader! Ik weet niet wat het nou zo lekker maakte, maar het zal de eenvoud zijn.

Aardappeltjes bakken: alleen met wat zout.
Varkenshaasjes aanschroeien in roomboter, daarna rustig laten garen in de koekenpan. Heus, klein vlammetje is genoeg.

Strooi op de borden veldsla. Daarna hele dunne ui-ringetjes. Dan een handje gewone Hollandse slablaadjes.
Neem zoete paprika’s (van die lange) snijd het hoedje en het puntje er af (bewaren!). Snijd dunne ringen, verspreid deze over de borden met salade.

Dressing maak je van olie en citroensap + een teentje knoflook en de restjes zoete paprika. Alles even met de staafmixer vermorzelen. De paprika maakt de dressing heel mooi oranje.
Met een lepel de dressing verdelen over de salade.

De varkenshaasjes uit de boter halen (na ongeveer 15 min.). Laat ze even na-garen in aluminiumfolie. Vuur even hoog en de boter blussen met een flinke scheut ruby port. Even inkoken tot je voor ieder bord een paar eetlepels over hebt.

De gebakken aardappeltjes op de salade, de varkenshaasjes er naast, gekookt eitje erbij.
Verdeel het boter-port mengsel over de varkenshaasjes.
Klaar alweer.

Eet smakelijk!

1 Reactie

  1. Annie Heijnens

    16 juni 2014 op 17:10

    Zie geen lijst van benodigdheden….

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.