Profiel: @DebbyNobel ‘De Spottende Spotter’

Het probleem dat ik heb met mensen die zichzelf al te serieus nemen is dat ik heel snel het gevoel krijg dat ik naar een ‘Telsell‘ reclame zit te kijken. Telsell reclames geloof ik ook niet.
Mensen die zich en beroepsmatig bezig houden met de wereld van fashion, beauty en celebrities en zichzelf heel serieus nemen vallen in mijn belevingswereld in dezelfde categorie als de jehova’s getuigen: #needanku.
Ik krijg ernstige huiduitslag van types als Albert Verlinde.

Nee, geef mij maar Debby Nobel.
‘Goedemorgen! Katherine Heigl heeft nieuw haar. Alleen de paarse spoeling ontbreekt nog. http://yfrog.com/h07wnxmj #omaesque.’
Dit was vandaag de ‘dagopening’ van onze Spottende Spotter Debby Nobel, adjunct hoofdredacteur van Grazia.
‘Gepreoccupeerd met celebrities, vallende B-sterren en kwantummechanica. Ook voor al uw poepgrappen’, zo meldt Debby in haar Twitter Bio.
Heerlijk. Spot, zelfspot en relativeringsvermogen.

Een kleine greep Debby Nobel tweets:
Debby spot The bachelor: ‘Ze wil niet met ‘m tongen, hihi. #bachelor’.
Debby spot een fruitmand: ‘Totally safe for work, dit aarsappelltje. http://yfrog.com/h7eqpdtj
Debby spot sterren: ‘Intrigerende foto dit. Serial killer Posh die het munt op J.Lo? http://twitpic.com/51zuy4
Debby spot een ava: ‘@eddy_terstall Ik weet het niet… met die drie sterren lijk je net een Albert Heijn aanbieding.’
Debby spot Debby: ‘Lampen ophangen moet ik zelf doen. Dat KAN ik. Bovendien een dankbare klus. Je brengt toch verlichting enzo… :)’

‘De Spottende Spotter’, het lijkt wel een titel van een Suske en Wiske strip. De timeline van Debby Nobel leest ook een beetje als een stripverhaal. Er zit vaak een dubbele boodschap in. Anders dan in een stripverhaal is het alleen geen plaatje met tekst, maar een tekst waar vaak een plaatje aan vast zit. Je moet het hele plaatje zien, om de tekst te kunnen waarderen.
Ik hou van de strips van Debby Nobel. Ze zijn relativerend, spottend en geestig.
Voor iedereen die niet tegen de Albert Verlinde’s van deze wereld kan, maar toch een beetje op de hoogte wil blijven van fashion, beauty en celebrities: volg @DebbyNobel!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

2 reacties

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.