Een lekkere lasagne begint met een lekker deeg. En dat koop je niet in de winkel, maar dat maak je zelf. Dit recept is prima geschikt. (Voor een flinke ovenschaal 4 ons bloem, 3 eieren + 1 eidooier)
Rol het deeg uit. Snijd plakken die in de ovenschaal passen. Genoeg plakken om 5 laagjes te maken.

Fruit een paar tenen knoflook, een uitje en wat Italiaanse kruiden in olijfolie glazig. Blus af met een scheutje port. 2 Blikjes van 400 gram tomaat en 2 kleine blikjes tomatenpuree even door de staafmixer en bij de ui + kruiden doen. Voeg een paar eigengemaakte bouillonblokjes toe. Zout en peper naar smaak.
Kook een klein gesneden broccoli 4 minuten in een beetje water.
Ontvel een 4-tal tomaten (in het hart een kruisje snijden, in kokend water dompelen, na 1 minuut afspoelen met koud water, losse velletjes verwijderen).

Vet een ovenschaal in met boter.
Bedek de bodem met de tomatensaus.
Dan een velletje pastadeeg.
Verdeel de broccoli samen met de aan schijfjes gesneden tomaat. Vul op met geraspte (oude) kaas
Velletje pastadeeg.
Tomatensaus, pastadeeg etc.
Eindigen met tomatensaus, afdekken met geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en 45 minuten in een oven.
Na 45 minuten folie verwijderen en nog even terug zetten voor 5 tot 10 minuten.

Laat de lasagne even iets afkoelen, dat is echt makkelijker eten en smaakvoller.
Eet lekker!

O ja, en koud is de lasagne ook heerlijk!