Met een uitroepteken. Dit brood maak je om direct op te eten en je hebt er een man of vier voor nodig. Type bouwvakker overigens.

Voeg aan 2,5dl lauwwarme melk 25 gram gist en een theelepeltje suiker toe. Laat 10 minuten afgedekt staan.
Ondertussen zeef je 500 gram bloem waaraan je 10 gram zout en 40 gram roomboter toevoegt.
Doe het gistmengsel in de kom bij de bloem en meng en kneed tot je een soepel deeg hebt.
Onder een natte doek 1 uur op een behagelijke plek laten rijzen.

Bak 250 gram spekreepjes uit en voeg de laatste minuten een flinke, aan ringen gesneden ui toe.

Stort de spek en uit bij het deeg en kneed nogmaals tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot een langwerpige plak en leg daarop 8 bockworsten (of 16 knakworstjes).

Rol het deeg op, leg het met de kop en staart in elkaar op een bakplaat die met wat bloem bestoven is en dek nog een half uur af met een natte doek.

Oven voorverwarmen op 175 graden (dat is mijn oven, het kan zijn dat jouw oven iets hoger moet!) en het brood in 45 minuten mooi bruin en gaar bakken.
Serveren met de gebruikelijke smurrie die een hotdog voor jou speciaal maakt.

Eet lekker!