Als er iets is dat ik geleerd heb in de jaren die achter mij liggen dan is het wel dat minder vaak meer is.
Dat gaat ook zeker voor koken op.
Een product als een mooi varkenshaasje is al helemaal goed. Daar hoef je eigenlijk niets meer aan te doen.
Ja, bakken. En het vet afblussen.
Maar dan heb je ook wat!

Rustig aan! Ik zeg het maar alvast.
Ook braden doe je met kalmte, beheerst en met aandacht.
Niks ‘vuur hoog, boter in de pan kwakken en cremeren die handel’.

Neem de varkenshaas en snijdt aan de bovenzijde een ruitje. Je hoeft niet diep te snijden, het heeft geen andere functie dan dat het er leuk uitziet. Ga je diep snijden, dan laat je sappen uit het vlees weglopen.
Smelt een klont echte boter in een koekenpan.
Als de boter gesmolten en heet is de varkenshaas in de pan, vuur tot halfhoog opstoken.
Nee, geen peper, geen zout. helemaal niets!
Braad de varkenshaas aan beide kanten …

Wilt u het complete recept samen met tientallen andere lekkere recepten als eBook? Download dan ‘Koken Zonder Pakjes’ van Berend Quest!