Profiel: @Vorkbaard de #durftevragen Tweep

Het is een geweldige tool op Twitter: #durftevragen. Ik gebruik het met regelmaat. Als er namelijk één manier is om andere mensen onbetaald voor jou aan het werk te krijgen dan is het wel via #durftevragen.
Hebben wij thuis aan de keukentafel een discussie over iets en de meningen zijn verdeeld, of we weten het niet? Wacht maar even, roep ik dan en smijt de vraag de timeline van Twitter in. Omdat ik snel antwoorden wil voeg ik #durftevragen toe. Dat werkt bijzonder goed.
Om een #durftevragen vraag beantwoord te krijgen ben je namelijk niet afhankelijk van volgers.
Er zijn hele kudden twitteraars die een lijst hebben waarop zij de #durftevragen vragen monitoren.
Ik heb het meegemaakt dat uren later iemand terugkwam op een #durftevragen vraag met de vraag: ‘Heb je al een antwoord of wil je dat ik nog even ga zoeken?’
Nee, ik overdrijf niet.

Uiteraard zijn mijn #durftevragen vragen allemaal even zinvol, belangrijk en heel goed geformuleerd en helemaal niet met een simpele zoekopdracht in Google te beantwoorden *kuch*.
Dat dit niet voor alle #durftevragen vragen opgaat bewijst Kapitein Vorkbaard. Kapitein Vorkbaard geeft namelijk antwoord op veel #durftevragen vragen.
De antwoorden van kapitein Vorkbaard hebben niet zozeer tot doel om te bewijzen dat domme vragen wel degelijk bestaan, het is veel eerder een bewijs dat heel veel mensen niet weten hoe zij een vraag moeten formuleren.
Je stelt een #durftevragen vraag namelijk aan een hele grote groep mensen en dat schreeuwt om helderheid. Is je vraag onduidelijk, krom geformuleerd, op veel te veel manieren uit te leggen, suggestief of gewoonweg niet te beantwoorden, dan maak je kans op een antwoord van Kapitein Vorkbaard.
En die antwoorden lees ik dan weer.
Want ik vind het volgen van Kapitein Vorkbaard erg vermakelijk.

Overigens, mocht u mijn verhaal niet begrijpen, op deze website legt de Kapitein zichzelf uit.

Het profiel van Kapitein Vorkbaard zou niet compleet zijn zonder een aantal voorbeelden van zijn antwoorden op #durftevragen vragen:

Onthou een keer zelf iets. RT @Elineee95: zou ik mijn haren donker verven #durftevragen? (Blijkt een RT te zijn van een tweet van @gstschrvr maar is daarom niet minder leuk!)

Zeg dat je nog schraal bent van de vorige keer. RT @Nous13: Morgen kut gym , iemand smoesjes ? #durftevragen

Zuid-Flevoningen. RT @AniiQuee: wat is onze provincie #durftevragen:$

Vrouwen, die niet. RT @Goed_Gemutst: Mannen die swaffelen, vrouwen die …… ????? #durftevragen

Je bent nu een rookie :P RT @hannebaken4: ik heb nu in totaal 500 tweets! ben ik nu ook Sarah of Abraham ofzo? #durftevragen

Ik zeg “mijn”. RT @kellyboonn: Me broertje zegt groen, kees zegt rood, me zus oranje en jij? #durftevragen

Zo heet het inderdaad. RT @MobsterMadi: Is het werkwoord heten een koppelwerkwoord? #durftevragen

Zou bij mij mogen maar m’n hoofdletters zijn op. RT @Chrisabcdefg: IS ER IEMAND IN ZWOLLE WAAR IK MORGENMIDDAG MAG PRINTEN???? #durftevragen

Volg die man!

2 Reacties

  1. Ik volg Vorkbaard inmiddels ook een paar weken en lach me regelmatig een breuk. Hij is erg geestig. Knap hoe hij het elke keer weer verzint. Ik hoop alleen maar dat ik zelf nooit in zijn tweets beland… ;-)

  2. Het laatste voorbeeld is echt leuk!!! Ik ben benieuwd of ie nog wel !! in voorraad heeft. Die worden soms ook wel een beetje veel gebruikt!!!!!!

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.