Het recept voor verse spaghetti, onontbeerlijk voor een lekkere pasta maaltijd, vind je hier.

Wat ik vandaag maakte is snel, simpel en eenvoudig. Lekker fris en lauwwarm voor op een mooie, zonnige dag.
Snijd een rood pepertje, snijd een teentje knoflook (ja 1 teentje deze keer want hij blijft rauw) en snijd een sjalotje. Mooi klein allemaal.

Kerf een kruis in een handje trostomaatjes en dompel deze 1 minuut in kokend water, daarna is koud water laten schrikken. Pel het vel, snijd de tomaatjes in 4-en en haal de zaadjes en andere weke delen er uit.
Snijd in kleine stukjes.

Snijd een stronk witlof in de lengte door en daarna in zo dun mogelijke halve ringen.

Doe alles in een kom, besprenkel en wentel ruim met citroen en olie.
Blikje (lijngevangen) tonijn erbij.

Bak wat spekjes uit, blus met witte wijn en laat inkoken tot alleen de spek en het vet over zijn.

Lauwwarme pasta op het bord, witlof salade er overheen en garneren met wat spekjes.
Peper en zout op tafel.
Eet lekker.