Weet wat je deelt

Een tijdje geleden schreef ik op Twittermania een stukje met de titel ‘Don’t roll the dice, if you can’t pay the price‘. Het stukje gaat over het gebruik van Internet en het gebrek aan privacy.
De boodschap van het stukje is: kijk uit wat je online deelt, het kan tegen je gebruikt worden.

Een goed uitgangspunt is altijd dat wanneer je iets online zet het in principe nooit meer te verwijderen is.
Dat wat je met iemand via de elektronische weg deelt is dus ‘voor altijd’. De relatie die je met een ander hebt is dat over het algemeen niet. Vrienden worden kennissen of worden in de loop van de tijd juist het tegenovergestelde van wat je van vrienden verwacht.

Heb je dus een geheim of een roddel die je wilt delen, zo luidt mijn advies, doe dit dan mondeling. In de kroeg, met een borrel op. Zorg ook vooral dat de ander strontlazarus is zodat die zich de volgende dag niets weet te herinneren. Doe het ook vooral zonder getuigen.
Wat je ook doet, doe het niet over de mail, via een Twitter DM, voicemail of bijvoorbeeld SMS.

Vandaag publiceerde @van_pruikem op zijn blog een e-mail die hij ontving van @TenaTina. Dat mailtje gaat over mij en het mailtje is geen lofzang op mij zullen we maar zeggen.
Vervelend ja.
Niet voor mij trouwens, ik geef er namelijk niets om.
Er is niets wat mensen over mij kunnen melden wat ik zelf niet weet of wat u niet mag weten.

Het is vooral vervelend voor @TenaTina.
Ja maar, eigen schuld dikke bult toch? Welnee. Ouwehoeren doen we allemaal. En als u zegt dat u zich er niet schuldig aan maakt dan liegt u dat u scheel ziet. We doen het allemaal. Ik ook.
Ik zet het alleen niet op een mail.
Ben ik boos?
Natuurlijk niet. Ik zou niet weten op wie. Mijn standpunt naar @TenaTina mag helder zijn: het boeit me niet wat iemand met een glas wijn op over mij zegt. Dat het online is gekomen is rotter voor haar dan voor mij.

En voor wat @van_pruikem betreft, hij verdient slechts minachting en hoon. Wekenlang heeft hij deze blogpost boven het hoofd van @TenaTina laten bungelen.
Iemand onder druk zetten door te dreigen met het openbaar maken van duidelijk als privé bedoelde e-mail is al van het laagste allooi. Een e-mail openbaar maken omdat je ontvolgd wordt op Twitter is zo zonder niveau daar past zelfs boosheid niet bij.

12 Reacties

  1. Dank je wel Berend.
    Maar het is wel mijn eigen schuld voor een groot deel : naief, goedgelovig, kinderachtig, achterbaks, roddelkonterig , eigenwijs, onder de indruk, nieuwsgierig. En zo passen er nog wel wat eigenschappen achter deze opsomming.
    Mijn verontschuldigingen heb ik je al veel eerder doen toekomen, toen het dreigen begon een aantal weken geleden en die pikte je heel sportief op.
    Verder heb ik niets toe te voegen aan je blogpost: completer kon niet.

  2. Tja…. als de rookwolken zijn opgetrokken resteert slechts 1 beeld; dat meneer Pruik zichzelf wederom in een heel klein, viezig, sneu hemdje heeft gezet……

  3. Geen idee over wie dit gaat, maar leuk om te lezen :-) Een waarheid als een koe trouwens: het internet heeft een geheugen als een olifant.

  4. Ik ben helaas niet zo thuis in de psychiatrie en zo zal het komen dat ik echt helemaal niets begrijp waar @van_pruikem mee bezig is. Zo nu en dan selecteert hij een slachtoffer, op het oog volstrekt willekeurig, en probeert dat tot op de inlegzolen af te zagen. Het zal het soort humor zijn wat mij volledig ontgaat. Wat ik wel kan zeggen is dit: Ik heb Berend hoog zitten. Voor @van_pruikem heb ik geen kwalificaties want, zoals ik al zei, ik heb te weinig verstand van psychiatrie.

  5. ik vind het hoogst amusant. Alsook een dikke eigen schuld. Berendquest is nu eenmaal een ongelooflijke narcistische lul, zo op het internetoog, dus dat daar met plezier over gesproken wordt tijdens een glas gayrosé begrijp ik alleszins. Dat Bieb de ene na de andere inschattingsfout maakt, mag ook duidelijk zijn. Ontvolgen, huilen, slotje op account, alle volgers opzadelen met haar verdrietige naïviteit, om vervolgens heer Pruik opnieuw te danken voor aandacht, al is het negatieve. Want stiekem vindt ze hem zo leuk. “Ik kan niet lang boos blijven” en ze volgt Pruik weer opnieuw. Om uiteindelijk wéér te moeten klagen en huilen tegen haar volgers. ik zeg; hardleers. Amusant. Dát zeker. Veel plezier!

  6. Blabla .. gnmpf ..
    Berend wist niet hoe snel hij mijn aars moest likken toen hij destijds in de gaten kreeg dat
    ik nét ff een tikkie scherper was dan hij. Toch, Berend? Dat je me als bodyguard had gecertificeerd op dat kutblogje van je? Schei toch uit, puflul. Mij van alles verwijten maar intussen wel proberen te profiteren om schaamteloos op mijn blog te gaan zitten spammen.
    Ik denk Berend, dat wanneer NL ooit in oorlog komt, jij als één der eersten overloopt.
    Abjecte lul.

    @ Tina

    Je bent een slappe stuurloze huismoeder die de illusie heeft om te denken dat het ooit allemaal nog eens wat zal gaan worden. Jij en die bolle paardentrailervervuilster (Hondaluza) hebben, net als vriendje Berend, slechts mijn reetje geprobeerd te likken. Jammer voor jullie dat ik niet ontvankelijk voor stront onder mijn edele hakjes. Ik donder je in de vuilnisbak, like that, ja. Ik trap zonder pardon types als jouw van mijn lijf, puur omdat je slechts speelgoed bent. Ik heb geen behoefte aan jouw melodrama’s van onder uit het gootsteenkastje vandaan, do you mind?
    Je stinkt naar angst, duffe verveling en achterbaks melodrama.

    *middelvinger*

  7. Jouw = min w.

    Helder?

    *nageltje middelvinger vijlt*

  8. Heb het zo allemaal even terug gelezen en moet zeggen, best amusant. Berend, Tina, ik zou me er allemaal niet teveel van aantrekken, blaffende honden bijten namelijk niet. Voelt een beetje als Patricia Paay die naakt in de Playboy gaat staan als het even iets minder gaat. Even dat bezoekersaantal omhoog krikken *blurp* mailtje online gooien.

    Soms bewijst Dhr. Pruikem dat ie een best stukje kan schrijven, jammer dat hij het dan zelf verziekt met rotzooi waar ze zelfs in Japan misselijk van worden. Een virtuele middelvinger? Kom op, een 14 jarige weet beter.

    Als buitenstaander is het kostelijk, je lacht, kiest partij, lacht nog een keer en bent het morgen weer helemaal vergeten. Zou ik ook doen als ik jullie was.

    De Wereldverzamelaar

  9. Tja, wat zal ik nog zeggen. Je twitter wat, volgt een soort Jekyll, maakt wat lol, maakt kennis met Hyde, ontvolgt hem en dan blijken de rapen gaar. Er blijken altijd wel mensen te zijn die dol zijn op gare rapen, maar ik eet toch liever iets voedzamers.
    Ik kan hier overigens wel heel cool over doen, maar diep van binnen vind ik het natuurlijk in- en intriest dat iemand op twitter zit met als enige doel het voor de anderen te vergallen. Vooral als iemand zelf anoniem blijft en vooral zijn ‘slachtoffers’ lijkt uit te zoeken die onder eigen naam twitteren en daardoor iets kwetsbaarder zijn.
    Maar uiteindelijk vind ik het vooral triest voor de pruik zelf, wat een kutleven, dat gun ik niemand…

  10. Dan weet ik nu wel zo ongeveer wat ik moet denken van dat hele stalkverhaal van laatst, meneer is een behoorlijk paranoïde fantast.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.