Er wordt reclame gemaakt voor pastasaus in een potje. De belangrijkste boodschap van deze reclame is dat de saus de pasta maakt. En dat is zo. Tenminste, als je van die goedkope, gedroogde voorverpakte herrie eet.

Maak je de pasta zelf (heus, het is maar een kwartiertje werk als je een beetje geoefend hebt) dan wordt het een ander verhaal. Dan is de pasta van zichzelf al een traktatie en kan de saus echt minder dominant worden.
Overigens, dat spul uit een potje gooi ik niet over mijn verse pasta.
Dat is zoiets als espresso met veel melk, slagroom en suiker: het slaat nergens op.

Vandaag dus spaghetti met een mouwloos hemdje. Het gaat hier tenslotte om de pasta en dus doen we er iets bij waar je doorheen kunt kijken. Iets dat niet te overheersend is.
Fruit een (lente)uitje, een paar tenen knoflook in olijfolie en wat oregano, zout en peper.
Bak een onsje gerookte spek en blus dit af met witte wijn en een bouillonblokje.
Schil een courgette, snijd in kleine blokjes en doe dit bij de ui en knoflook, zacht vuurtje 10 minuten sudderen.
Ontvel een grote vleestomaat, ontdoe het van de weke delen en snijd in kleine stukjes.
Spekjes erbij en klaar.

Serveren met geraspte kaas (parmezaan) en bijvoorbeeld met wat varkenshaas uit de oven.

Eet lekker.

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt