Ongewenst zwanger

Goedemorgen mevrouw Geenszins, goed geslapen allebei?
Mooi. Hoe zullen we het vandaag eens doen? Zal ik eerst u maar even helpen met de steunkousen? Ja? Mooi.
En, had u al uw suiker geprikt? Goed zo! Kijk eens aan.
Ik lees hier van mijn collega dat u een nieuw looprekje krijgt? Geweldig zeg! Met Maxi-Cosi? Toe maar, ze vinden wat uit tegenwoordig hè.
Ehh, even kijken hoor. Uw incontinentieluiers, dat zijn die grote neem ik aan?
Ik zeg: Uw incontinentieluiers, dat zijn die grote neem ik aan?! Hier, wacht maar even, ik zal even een nieuwe batterij voor uw gehoorapparaat pakken.
Zo. Dat is beter?
Uw gebit is mooi wit geworden in dat nieuwe spul zeg! Prachtig gewoon!
Ja, ja, ik weet het. Uw nieuwe heup is nog vers en u bent nog wat wankel, steun maar op mij hoor.

Oh, oh… ik zet u even neer. Loop ik even naar hiernaast, de kleine heeft honger denk ik.
Heeft u de neptiet hier liggen?
Goed, pak ik de kleine en warm ik de melk even op.
Haal ik meteen even uw eten uit de vriezer. Een hamburger, kunt u dat verdragen? Liever niet? Goed, maal ik die wel even.

Kijk! Nou, daar is mama al hoor kleine Maggy. Ja hoor humtiedumptie. Lekkere koedeledoekie. Hier, ga maar snel naar mama, die heeft de melk al klaar hoor, kleine schattebout.
Wat zegt u?
Te zwaar?
Nou, kom maar, doe ik het wel even.
Wilt u ondertussen de krant?
Ja, ja, ik weet waar uw loep ligt.

Heeft u dat trouwens gehoord mevrouw Geenszins? Van die vrouw van 86? Ongewenst zwanger van haar vriend! Ja, abortus, dat vind ik ook, maar ja. Italië hè. De paus heeft er nogal moeite mee hoorde ik.

Friezin (63) bevalt van dochter

23 Reacties

 1. Geweldige blog! Ik ga er morgen een stukje over schrijven en naar je linken.. Zo absurd dit hele verhaal.

 2. Hahahahahahaha. Geweldig!
  Ik had ook zo’n soort blog in mijn hoofd toen ik gisteren dit nieuws op de radio hoorde. Maar nee, ik ga het niet doen. Jou overtref ik nooit. Prachtig weergegeven.

 3. Hahaha super!
  Bwah, we kunnen er maar beter om lachen he. Vind het wel dieptriest, arm kind…

 4. Ongewenst door Meneer Berend misschien maar niet voor de moeder zelf, want dat is ze ondertussen geworden. Dus niet meer zwanger. U loopt achter de gebeurtenissen aan, meneer Berend, terwijl ik u met uw uitermate minachtende en vieze stukje toch jonger inschat. Maar ja, Nederlanders zijn nogal intolerant, dat is bekend.

 5. @Elisa. Lachen man. Moeke is straks 75, dochter 12. Schoolkeuze, wordt het de Havo of de VWO. Moeke met haar looprek naar de docent, andere ouders op de gang. Wie is dat? “Dasmuhmoeder” WAT? “Jaja” Echt.
  Nooit stoeien, nooit met je kind de kroeg in (tenzij je de bejaardensoos een fijne plek vind).
  Elisa. Nederlanders zijn intolerant? Kindermishandeling. Niet meer, niet minder.
  Egoïsme van de hoogste plank.
  Je moeder verliezen als je 20 bent, das pas minachtend en vies. En voordat u weer begint te roeptoeteren, ik weet wat het is om je ouder op die leeftijd te verliezen.

 6. Meneer de Greef, voorheen van Het Internet

  22 maart 2011 op 18:51

  Ik zie eigenlijk enkel voordelen aan het opgroeien met een hoogbejaarde moeder. Er is eerder van een erfenis te genieten. Je hoeft je geen zorgen te maken hoe het later met de zorg van moeders gaat omdat je de verzorgers van je moeder al van jongs af aan kent, je bent zogezegd kind aan (bejaarden)huis.

  Als klap op de vuurpijl ben je, tegen wil en dank, vanaf je genoorte een bezienswaardigheid. Toegegeven, de status van natuurlijke anomalie ia niet direct een vorm van beroemdheid die tot de verbeelding spreekt. Maar er wordt over je gepraat, en als er over je gepraat wordt doe je er toe.

  En mocht je de mazzel hebben dat je moeder voor je 12de verjaardag de pijp aan Maarten geeft ontwijk je ook nog eens de moeilijke pubertijd, die al menige wig in een prima ouder-kind relatie gedreven heeft.

  Zo als ik al zei; enkel voordelen. Bovendien is het kind fries en heeft ze dus al zat achterstand.

  • “Fries” schrijf je met een hoofdletter, en als u nu ook nog de andere fouten er uit haalt, is er misschien iemand die u serieus neemt?

   En dan heb ik een achterstand?

 7. Goede blog. Dit soort ontwikkelingen gaan idd nog een extra dimensie aan de thuiszorg geven. Ik zie een hele nieuwe markt ontstaan: de multi-generationele Nanny. Overigens bleek deze wethouder toch visionairder dan we toentertijd dachten… http://www.zorgvisie.nl/Ondernemen/Wethouder-wil-kleuters-inzetten-als-mantelzorger.htm

 8. Wil meneer de Greef zijn laatste woorden wel even terug nemen?

  “Zo als ik al zei; enkel voordelen. Bovendien is het kind fries en heeft ze dus al zat achterstand.”

  Ach, heeft ook niet veel zin. Zulke uitspraken zeggen vaak meer over de persoon zelf. ;)

 9. Het is te hopen dat de vrouw van Berend, als die er is, op haar 63ste meer lijkt op Tineke dan op de dame waarover hij schrijft in zijn stukje.
  Wellicht als zij de 63 heeft bereikt zal hij er nog eens aan terug denken?

 10. @Chris
  Dan heeft zij een enorm probleem.
  En niet vanwege mij.

  • Wat zou haar probleem dan zijn? De maatschappij ? De omgeving ? Wat andere mensen zouden zeggen ?
   Sorry, blond….
   Begrijp me goed, ik ben niet voor (alsof dat er toe doet) maar als moeder die weet hoe groot het verlangen kan zijn, hoeveel pijn het gemis kan doen kan ik me de gevoelens wel voorstellen, en die lijken me niet leeftijdsgebonden.
   Het spijt me dat ik mijn gevoel op jouw site botvier maar dank voor de respons !

   • Haar probleem zou zijn dat het gewoon technisch niet kan.

    • Technisch kan het wel, en dat is nu net waar de discussie over begonnen is, De techniek is er wel klaar voor, de vraag is of de wereld er klaar voor is, of wij dat ooit zullen worden en of dat wenselijk is.
     Ze is de eerste niet en zal zeker de laatste niet zijn….

     Maar fijn, we houden er over op, ik lees je stukjes graag en wie weet treffen we elkaar nog eens bij de vuilstort….

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Berend Quest

Thema door Anders NorénOmhoog ↑