Nee, het geeft niks joh. Ik wist het ook niet hoor. Ik had het wel eens zien staan in die bio van Rob Scheepers, maar ja, om er nou naar te gaan vragen hè.
Heel even dacht ik nog: je weet het niet, misschien is het wel erfelijk of zo. Dat hij er dus niets aan kan doen. Een beetje als Gilles de la Tourette. Dat die jongen gewoon z’n mond niet kan houden. Dat die Rob Scheepers de hele dag door het dorp loopt en maar blijft lullen. Over ene Ton.
En dat de dorpelingen dan even opkijken van hun dagelijkse dorpse werkzaamheden, elkaar begrijpend toeknikken en zeggen: ‘Ah! Daar heddege d’n Tonproater ok!’

Ik bedoel, er bestaat ook een account dat heet @handicapnouen.

Maar goed. Een Tonproater is dus iets anders dan iemand met een ziekte of een erfelijke aandoening. Een Tonproater is een grappenmaker. In het zuiden van het land staan deze mannen (zijn er eigenlijk ook Tonproatsters?) met name rond de carbaval in een ton en doen dan een stukkie. Cabaret zeg maar. Stand-uppen, maar dan in een ton.
Voor wie het weten wil: lees hier meer.

Een grappenmaker dus, die Rob Scheepers? Ja, en Rob Scheepers is ook voor ons van boven de rivieren heel goed te verstaan. Rob Scheepers staat in mijn lijstje ‘het-kan-leuk-in-140-tekens’ en daar hoort hij ook.
Want ik vind de tweets van Rob Scheepers heel vaak erg grappig.
Een paar tweets als voorbeeld:

Zo. ik ga eerst eens even een uurtje bijslapen. Waarom zult u denken? Nou, gewoon, omdat het kan.

Zo. schoonheidsslaapje gedaan en ik kan u melden dat ik erg tevreden ben met het resultaat.

En nu de kinderen van school halen. Beetje hard lopen want ze staan al 20 minuten te wachten.

Nee, wacht…ik ga eerst een boterham voor mezelf smeren. Kinderen haal ik daarna.

Marcus. Kost een Berg, scoort een beetje.

Oudste Nederlandse viert morgen 109e verjaardag. ‘Een historisch en emotioneel moment’ aldus de 131-jarige moeder.

Rob Scheepers is volgens eigen zeggen Tonproater, stand-upper, columnist en entertainer (en dat alles in willekeurige volgorde).
‘Auteur’ hoort daar volgens mij ook nog bij, want u kunt hier zijn boek ‘Gebundel‘ bestellen.
de recensies zijn werkelijk prachtig!
En, dat staat ook niet bij iedereen op de cover:

Exclusief voorwoord van John Cleese!

Ik kan het volgen van Rob Scheepers van harte aanbevelen.
Sterker, ik kan het niet alleen, ik doe het ook!