Read. My. Tweets!

‘Read my lips’ is eigenlijk de uitdrukking, maar ja, het is een beperking van Twitter.
Je kunt alleen maar lezen wat iemand schrijft, je kunt niet zien welke kop hij er bij trekt. En daar wil ik het even over hebben. Want ik word er bij vlagen helemaal gek van. De misinterpretatie, de eigen invulling, de verdraaiing. het gebrek aan vermogen om de boodschap los te zien van de betrekking.
Om nog maar te zwijgen over het rukken uit het verband en het herplaatsen buiten de context.

In de omgang met @berendquest houdt u wat mij betreft de volgende uitgangspunten in het achterhoofd:

 • Een ‘?’ is een vraagteken
  Dus, het is geen irritatieteken, ironieteken, uitroepteken, verontwaardigingsteken, wat ben jij dom teken, man, man, ga naar school teken, rot naar je grootje teken, of welk ander teken dan ook.
  Als ik een ‘?’ aan het einde van een zin zet, dan stel ik een vraag.
  En dat jij daar rode oren van krijgt, dat jij daar van alles achter zoekt en dat jouw rottige relatie met je moeder daar van gaat opspelen, daar kan ik dus niets aan doen.
 • Nee, op een ‘?’ hoef jij helemaal niet te antwoorden
  Inderdaad, dat hoef jij niet. Ik stel een vraag en geen antwoord is ook een antwoord. Daar kan ik, een uitzondering daargelaten, heel goed mee leven.
  Misschien moet jij daar ook eens genoegen mee nemen. Dat je geen antwoord krijgt. Dat is namelijk het mooie van Twitter. Anders dan in het gewone leven kan je – en mag je – uit ieder gesprek en op elk moment dat jij dat wilt weglopen.
  En of dat nu is omdat de aardappelen overkoken, je kinderen thuiskomen of je man je van achteren tegen het bureau staat te nemen daar heeft niemand wat mee te maken.
  Voel je vooral vrij.
 • Oh, je volgt me niet meer
  Nou en. Dat mag. Je mag volgen, je mag stoppen met volgen. We zijn niet getrouwd, we zijn geen familie en we wonen zelfs niet in het zelfde huis. En als was dat nog zo, dan nog mag je me volgen, maar het hoeft niet.
 • Nee, je volgt me niet meer!
  Dus kssst, wegwezen. Niet gaan lopen piepen waarom je me niet meer volgt. Ik wil het niet weten. Het boeit me niet. Want – zie ook het eerste punt – zou het mij al boeien, dan kan ik jou de vraag stellen: ‘Hey, @mallemoedervangino, waarom volg jij mij niet meer?’ Opmerkingen als ‘dat valt me van jou tegen’, ‘nou, nou, hoe ongenuanceerd’, ‘ik ga jou maar eens ontvolgen’ en meer van deze poëtische en literaire hoogstandjes voegen aan mijn wereld niets toe. Ik word er niet anders van, ik ga me niet anders gedragen en het zegt mij in de regel alleen iets over jou.
  Je volgt mijn account, of je volgt me niet.
 • Inderdaad, ik volg jou niet (meer)
  Dus? Daag me uit, prikkel me. Vraag het me desnoods. Maar ga nou niet lopen jammeren. Alsjeblieft zeg.
 • Je negeert me!
  *block*
 • Dat jij daar nog mee omgaat, ze heeft mij ontvolgd! (DM)
  Nou en. Laat mij er buiten. Doe je dit in dm-vorm dan weet je meteen waarom ik je ontvolgd heb.
 • Ik ben zo blij met Tweetdeck
  Mooi. En heel fijn voor jou ook. Maar ik lees je .. (cont) stories dus niet. Nooit, never. Twitter is voor mij 140 tekens, of een verwijzing naar een blog als je meer nodig hebt.
 • Je kwetst!
  Nee, jij zwetst. Er is in de jaren ’80 een ‘Vereniging tot bescherming van de goede naam van de ezel’ geweest. Echt waar. Omdat het hele lieve diertjes zijn en dat het dus heel sielug is dat een ezel altijd maar wordt gebruikt om domheid aan te duiden.
  Daar wilde ik het maar bij laten.

4 Reacties

 1. Vind ik ook wel heel zielig hoor, voor die ezel..

 2. Geweldig stukje, erg herkenbaar allemaal.
  Vooral dat stukje over Tweetdeck, man wat een bagger is dat geworden met die (cont) zooi. Deaud aan deck.ly!

 3. Als dit de inleiding was van je abrupte vertrek van twitter dan kan ik het proberen te begrijpen. En nee, het is niet jouw verantwoordelijkheid dat wij, jouw volgers op twitter, jouw beslissing begrijpen. En ik hou ook niet van langdurig afscheid nemen. MAAR… Je blijft bloggen! #thatsanorder

 4. waarom kan ik niet meer reageren, blog ook dood?

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.