Gisteren hield ik een heerlijk vocht over van de Mosselen.
Vandaag maakte ik er een sausje van, en dat aten we bij wat Gerookte Pangasius.

Voor het sausje:
Fruit een sjalot en wat knoflook. Wat verse Italiaanse kruiden er bij (rozemarijn, salie, oregano en tijm).
Snijd van een gele paprika de boven- en onderkant af, snijd de rest doormidden (dit wordt het ‘kommetje’ voor de saus.
Snijd de rest van de paprika klein en doe dat bij de ui en knoflook.

Doe een paar flinke scheppen van het mossel-vocht bij de andere ingrediënten in de koekenpan en laat de zaak flink inkoken. Klein schepje suiker er bij. Als laatste een paar eetlepels crème fraîche, nog even verhitten en doorroeren.
Snijd een paar cherry tomaatjes door de helft en doe die in de paprika.
Opvullen met saus.

Op een bordje, met wat pangasius, citroen, tomaatje en een geroosterde boterham.
Heerlijk!