Mosselen, tomaten en witte wijn

Mooie mosselen zijn niet iel maar ook niet schoenmaat 34. Voor mij dan hè. Mooie mosselen hebben een ‘tussenmaatje’. Deze keer hadden wij mosselen die perfect van grootte en heel vers waren (dus alleen wat ziltig roken). En ze kwamen gewoon bij de Aldi vandaan. Wij eten een pak (2 kilo) met z’n tweeën.

Een bakje gerookte spekreepjes in de koekenpan. Geen olie of vet gebruiken. Hoog bakken. Na een minuut of 5 bakken de spekjes afblussen met een scheut witte wijn (droge witte wijn, een Zuid Afrikaan bijvoorbeeld).
Met een spatel alles wat aan de pan …

Wilt u het complete recept samen met tientallen andere lekkere recepten als eBook? Download dan ‘Koken Zonder Pakjes’ van Berend Quest!

4 Reacties

  1. Met grove stukken witte vis, knoflook en een gesnipperd uitje. Lekker met wat vers gebakken brood om de saus te dippen.

  2. Suggestie voor “soepje” invriezen voor de volgende uitgebreide borrelbezoekers. Dan gebruiken als fond voor een verrassene verrinne. Ik zou naar gelang de zuurte graad er dan wat room en olijfolie aan toevoegen. Eventueel eerst een klein beetje binden een paar gepelde garnaaltjes op de bodem van glas soepje er op.
    — nagezonden bericht —
    Hak beetje peterselie en vers venkelgroen. Er boven op.
    — [Stomme aifoon, floepte weg] —

  3. Berend,

    Een prima basis voor een Zarzuela. Uien, knoflook bakken in wat olijfolie. Scheut cognac erin en witte vis samen met rivierkreeftjes, garnalen en mosselen zachtjes gaar laten worden. Serveren in diepe borden met uienkaasbrood en flink peterselie. Het hele recept heb ooit van me gekregen.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.