Bouillon met citroen en munt

Bouillon, dat maak ik van vlees. En van groente. En van kruiden. En niet van dat benauwde, gewoon lekker veel van alles. Als er bouillon over is vries ik het in. In ijs-klont-zakjes. Goed voor een half jaartje perfecte bouillonblokjes.

Voor deze bouillon iets meer een gespecificeerd recept. Deze bouillon smaakte namelijk zo lekker, dat moet u eens proberen.

Breng 4 liter water aan de kook met daarin: 1 kilo rundvlees (riblappen), 2 mergpijpjes, 1 schenkel.
Wanneer het kookt laten de eiwitten los, schep deze er met een schuimspaan af.
Ondertussen:
Rasp een citroenschil met de grove kant van de rasp, snijd de citroen door en pers deze uit. Alles in een kom doen.
Snijd 3 preien, 4 penen, 4 sjalotten (doormidden en MET SCHIL!), een hand bladselderij, een pepertje, en 4 grote tomaten. Voeg ook toe: 2 laurierblaadjes, 2 blaadjes verse munt, beetje foelie en een theelepel tijm.
Alles in de pan, bij het vlees.
Geen zout.

Laat dat een uur of 4 lekker zachtjes op een vuurtje pruttelen.
Na het koken de brokken er uit halen en de bouillon zeven door bijvoorbeeld een doek.
Laten inkoken tot je ongeveer 1,5 liter over hebt.

Serveren op een bord met wat zout, selderij en een blaadje munt.
Ja, dat blaadje munt en die citroen.
Echt, heel erg lekker.

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.