We worden – en dat is puur mijn mening – helemaal suf gemaakt en doodgegooid met zaken als ‘biologisch’ voedsel, ‘groene’ stroom en ‘verantwoorde’ alternatieven.
Kijk in de schappen van de supermarkt en je moet wel een enorme kluns zijn wil je nog iets aanschaffen dat niet goed voor je is. Waar je geen 10 jaar langer door leeft. Waarmee je niet een of andere keuterboer in Latijns Amerika een beter leven geeft en waardoor je niet het evenwicht in de oceaan helpt te herstellen.

Ik werd dus niet direct enthousiast toen ik gevolgd werd door Peter Kolster (@okvleesnl).
In mijn beleving is veel te vaak het marketingconcept van een als ‘gezond’, ‘verantwoord’ of ‘groen’ aangeboden product veel belangrijker dan de integriteit van het product zelf.
‘Gezond’ verkoopt.
‘Verantwoord’ is in.
‘Groen’ is hot.

Ik bezocht de website van okvleesnl en zag een website die meer vragen opriep dan dat het vragen beantwoordde.

Toch ben ik langzamerhand enthousiast geworden.
Het lijkt er namelijk heel erg op dat Peter Kolster iets moois aan het verwezenlijken is. Er zijn nog veel vragen, dat klopt. En Peter Kolster stelt ze ook. Op Twitter bijvoorbeeld. Peter Kolster wil iets neerzetten dat aansluit bij de behoefte van het publiek. Hij geeft zijn idee, zijn concept steeds meer heldere kaders en invulling door heel actief vragen te stellen en antwoorden te zoeken; te crowdsourcen.
Waar hebben we het eigenlijk over wanneer we spreken over okvlees?
En, moet er bijvoorbeeld ook vis komen?

Okvleesnl is een idee. Een idee dat medio mei moet zijn uitgegroeid tot een webwinkel waar ‘ok vlees’ wordt verkocht. En wat ‘ok vlees’ is, daar wordt door okvleesnl en zijn volgers volop over gediscussieerd, daar worden vragen over gesteld en vragen over beantwoord.
De uitwerking van een idee.
Live mee te maken en door ons allemaal aan mee te werken.
Wat is het toch een prachtig medium, dat Twitter!

O ja, we mogen ook meedenken over het logo. Er zijn er twee. Eén van die twee ziet u hier staan.
Dat is mijn keuze. Vlees is namelijk rood en groen is OK.
U kunt ook stemmen, door hier te klikken.