Als eerste, mijn foto is mislukt. Geen idee waarom, maar ik heb dus een foto van het Internet gebruikt. Dat wil zeggen, niet de foto van de pasta die u hierboven ziet, maar wel die van de varkenshaas hieronder.

Afijn.
Verse pasta maken volgens dit recept dus. Of kopen, als het niet anders kan.

De varkenshaasjes in een grote pan met dikke bodem rondom aanbraden in de roomboter.
Niks geen ge-zout en ge-peper, gewoon, naturel bakken! Als de haasjes bruin zijn uit de boter halen, in een ovenschaal (beetje ingevet met boter) en in de reeds warme oven (150 – 175 graden).
In het bakvet een paar tenen fijngesneden knoflook, fijn gesneden rood pepertje en 2 sjalotjes op heel laag vuur glazig fruiten.
(te hoog vuur maakt bruin, maakt bitter mensen!)
Afblussen met een flinke scheut witte wijn (3dl), even aan de kook brengen.
Dan de gorgonzola er bij, doe een onsje of 3. Voeg ook een deciliter of 3 slagroom toe. De kaas laten smelten en een flinke hand vers gesneden basilicum en peterselie er in werpen.
Lekker even laten pruttelen.
Pers een citroen uit en voeg wat sap naar smaak toe.
Wil je niet het zuur, wel de aroma? Dan wat citroenrasp, kan uiteraard ook.
Een eierdooier kun je er nog doorroeren, geeft nog wat meer volheid en bindt een beetje.
Afmaken met wat peper en zout indien nodig, maar het lijkt me sterk.
Naar believen nog wat inkoken, of wijn toevoegen als het juist wat dunner moet.

Varkenshaasjes uit de oven, in mooie plakken snijden.
Op het bord leggen, naast de verder kale pasta.
Saus er over, handje parmezaan over de pasta. (O ja, weet u wat ook lekker is? Een stuk parmezaan raspen, een paar blaadjes basilicum en wat peterselie snijden en wat olijfjes en gedroogde tomaatjes fijnhakken. Alles bij elkaar in een schaaltje ‘voor over die pasta‘!)
Eet lekker!