Beenham met Honing-Mosterdsaus

Dit receptje is net zo makkelijk als lekker.
Eerst even de ham in de pan. De beenham even aanschroeien in de roomboter, in een braadslee en een uurtje in de oven op een graadje op 175 – 200. Geen zout, alleen wat peper.

De honing-mosterdsaus maak je door een paar lepels honing, een lepel mosterd, een paar lepels olijfolie en een lepel azijn door elkaar te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.

Dan nog een lauw-warme salade maken terwijl de ham in de oven staat.
Grote koekenpan, scheut olijfolie en een bakje champignons er in. Hoog vuur, lekker aanschroeien. Te laag vuur gaat het sudderen en koken, moet je niet willen. Branden!!
Snijd ondertussen een lente-uitje, paar tenen knoflook, 2 rode pepers en haal een citroen een paar slagen langs de rasp.
Snijd de citroen doormidden en pers deze uit.

Blus nu de champignons af met het citroensap. Laat het vuur hoog, voeg de andere ingrediënten toe. Doe het vuur na een minuut uit. Op smaak maken met wat peper en zout.

Snijd de ham in mooie plakjes, beetje saus er over.
Beetje gemengde salade er naast, de warme champignons er overheen.
Giet over de salade wat van het braadvocht van de ham, is erg lekker.

Warm stokbroodje er bij.
Eet smakelijk.

2 Reacties

  1. honing-mosterd saus zonder mosterd?

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.