312 keer ruzie om niks?

Wanneer u zich ook maar in de verte herkent in dit artikeltje op Powned waarin wordt verteld dat koppels gemiddeld 312 keer per jaar ruzie maken, ga dan snel scheiden.
Heus, u neemt uzelf niet serieus en u neemt elkaar niet serieus. U bent een belediging van elkaars intellect. U bent elkaars aandacht niet waard, u bent onvolwassen, u wilt helemaal geen relatie.

U kunt het mij niet uitleggen. Hoe je meer dan twee keer ruzie kunt maken over baardstoppels in het afvoerputje, sokken die binnenstebuiten in de wasmand liggen, wc brillen die omhoog staan of juist niet, lege rollen toiletpapier die niet vervangen zijn, een fiets die niet in de schuur staat, een parasol die open is blijven staan of het lege McDonnald’s zakje dat achterbleef in de auto.
Geen van deze items is namelijk ooit een relatieprobleem, of komt maar in de buurt van een relatieprobleem.
Het is altijd uw probleem, of het probleem van die ander.
En wanneer je elkaar ook maar enigszins serieus neemt dan los je zo’n probleem op. Is het niet in één keer, dan is het wel in twee keer. Nou goed, voor de werkelijk hardleerse figuren doe we er een derde keer bij.

Stel ik trek m’n sokken altijd binnenstebuiten van mijn voeten en flikker het koppel stinklappies zo de wasmand in. En stel dat mijn vrouw de was doet en die vieze stinksokken weer uit elkaar moet vogelen. Dan zal zij mij vertellen dat ze daar een enorme hekel aan heeft. Dat zij niet ingehuurd is om mijn sokken om te draaien. Dat zij niet mijn moeder is. Dat ik anders m’n eigen sokken maar was. Of m’n sokken na gebruik maar moet wegmieteren en wekelijks een tas nieuwe sokken bij de HEMA moet aanschaffen.
Of, lieve schat van mij, draai godverdomme zelf je vieze stinkertjes even om!

En nu komt het:
Voor wie is dit belangrijk? Vind ik de klacht zo ridicuul dat ik er gewoon schijt aan ga hebben? Vind ik dat ik het recht heb mijn sokken omgedraaid in de was te gooien? Vind ik dat mijn vrouw niet moet zeuren?
En mijn vrouw? gaat mijn vrouw nu echt mijn sokken niet meer wassen? Gooit zij mijn smerige sokken voortaan in de garage? Naast mijn vishengel en biljartkeu?
Als een van beiden er ook maar een keer echt een punt van maakt, als een van beiden de ander ook maar een beetje serieus neemt, dan is het probleem toch opgelost?

Ik draai voortaan mijn sokken om, omdat zij dat graag wil, omdat ik het snap, omdat ik het – nu ik er over nadenk – een hele gore gewoonte van mijzelf vind, omdat ik er geen ruzie over wil maken, omdat ik het voor haar over heb, omdat ik van haar houd, of om welke andere reden dan ook.
Probleem opgelost.

Mijn vrouw kan ook denken: laat maar. Ik was die sokken zo wel. Omdat het de moeite niet waard is, omdat hij zoveel andere kanten heeft die wel heel leuk zijn, omdat hij wekelijks een bloemetje voor me meebrengt, omdat ik altijd de pannen laat aanbranden die hij dan weer schoonmaakt, omdat hij niet zanikt over die vieze maandverbandjes van mij en onze dochter die hij steeds tegenkomt, omdat hij toch niet verandert, omdat zijn aandacht nu eenmaal ergens anders is als hij z’n sokken uittrekt omdat, nou ja, omdat.
Probleem ook opgelost.

WAAR gaat uw ruzie nu eigenlijk over wanneer jullie voor de twaalfde keer deze maand schreeuwend tegenover elkaar staan boven een wasmand met niet omgedraaide smerige stinksokken?
WAT zit u nu eigenlijk dwars?
WAAROM bent u niet eerlijk?

4 Reacties

  1. Van zere plek en vinger, Berend. Top!

  2. Berend, puntig verwoord.

    Het ‘onderzoek’ is gedaan door/in opdracht van betterbathrooms.

    http://www.betterbathrooms.com/news/2011/01/sinking-feeling/

    Wat een blah blah, indeed.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.