Toeval bestaat niet, ook niet bij Popstars

Ik ben een van die mensen die gelooft dat er ongelofelijk veel (zang)talent rondloopt in Nederland. Ik woon in een klein dorpje, maar ook hier wonen een paar hele talentvolle mensen. Er is hier een meisje van een jaar of 14 dat het verdient een ster te zijn. Voor het podium geboren. Zij heeft dat ritme, die blues en die stijl die net dat verschil maken en een stem om in weg te dromen.
Alles wat er nodig is om door te breken is de juiste kans. En dan de juiste begeleiding om groot te worden en te blijven.

In Volendam, een ander dorp, lijkt het wel of men het talent onbeperkt uit het IJsselmeer vist. Bij gebrek aan paling, zeg maar. Je kunt er van houden of niet, maar Jan Smit heeft echt wel talent. De 3 J’s is heus niet alleen het resultaat van een slimme producent, die jongens kunnen wat.
Het verschil met Volendam en veel andere dorpen is dat Volendam een paar hele bekende, invloedrijke en kapitaalkrachtige mensen heeft rondlopen. Mensen die talent het juiste zetje kunnen geven, op weg kunnen helpen.

Ook alle talentenshows die de afgelopen 10 jaar op televisie verschenen bewijzen dat er in dit landje, naast ongelofelijk veel talentloze, halve en hele idioten veel, ja heel veel talentvolle mensen wonen.

En uit al die mensen die zich, met of zonder talent, serieus of niet serieus, met z’n 10.000-den voor weer een nieuw seizoen talent jagen hebben ingeschreven worden 2 broers uiteindelijk de winnaars van de 2 grootste talentenshows van Nederland?
Echt?
Dat gelooft u?
Is dat toeval?

Nee mensen, zulk toeval bestaat niet.
In de eerste plaats is het heel erg redelijk om aan te nemen dat wanneer de producers van Popstars het als ‘onwenselijk’ voor hun toch al tanende populariteit hadden gezien dat de broer van de winnaar van The Voice Of Holland’ Postars zou winnen; dan was het simpelweg niet gebeurd.
Daarnaast, 2 talentenshows met ieder eindeloos durende voorrondes, 10.000-den kandidaten en ontelbare factoren die op enig moment bepalen of je doorgaat naar een volgende ronde of niet.
En deze 2 broers, hoe toevallig, worden beiden winnaar?
Onafhankelijk van elkaar?
Dat is ongelofelijk.

U denkt niet dat alleen deze winnaar van Popstars de aandacht zou hebben gekregen die het nu krijgt? U denkt niet dat de tanende populariteit van Popstars er iets mee te maken heeft dat nu deze winnaar uit de hoed komt springen?
U denkt dat de producenten het allemaal aan het toeval overlaten?

Stel dat het waar is. Stel dat de beide broers, geheel op eigen kracht ‘toevallig’ een dag na elkaar een grote talentenshow winnen.
Dan moet het theoretisch ook zo kunnen zijn dat van slechts 1 van de 2 zusje Williams het ongelofelijke tennistalent werd ontdekt. Dat Serena toevallig wel, en Venus toevallig niet was ontdekt.
Nee he, dat gelooft u niet.

Maar als nu Serena en Venus op 1- jarige leeftijd waren geadopteerd. En evengoed waren zij beiden op 5-jarige leeftijd gestart met tennis.
Hoe groot acht u dan de kans dat zij op enig moment tegen elkaar waren uitgekomen als finalisten van Wimbledon?

2 Reacties

  1. Zegt de tag ‘hysterie’ hier iets over de toon waarop ik het verhaal moet lezen? Ik twijfel nu een beetje of het wel het aardige en op de feiten drukkende stuk is wat ik eerst las…

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.