Begin met het stoofvlees, desnoods ene paar dagen voor je dit gerecht maakt.
Een lekker recept vind je hier.

Dan de rode kool.
Verse rode kool dus. Dat is zo’n rond ding mevrouw. Ja, die paars-blauwe. Prima. Zwaar he? Jaha. Maar goed, we gaan vandaag even geen potje opentrekken, dit is echt lekkerder.
Snijd de kool doormidden en daarna aan dunne repen. Als je steeds van de hoeken afsnijdt dan worden die slierten niet zo enorm lang, dat werkt – en snijdt – wat makkelijker.

Snijd een uitje en pers een teentje knoflook uit. Klont roomboter in een pan met dikke bodem, ui glazig fruiten, knoflook er bij. Kool in de pan, vuurr wat hoger. Blus af met een scheutje rode wijn. Beetje azijn er door (eetlepel). Dan wat basterdsuiker, wat zout en 4 kruidnagels, beetje kaneel.
Geheel op kleinste pitje, stoven maar. Af en toe even doorroeren, oppassen dat het niet droog stooft (anders scheutje wijn er bij).
?Moet er geen appel bij?
Ja, komt nog.

Boor het klokhuis uit een paar grote appelen. Snijd de voor en achterkant van de appel er af (even apart houden, niet weggooien) zodat je een stuk of 3 gelijke ringen kunt snijden van een centimeter dik.
Haal deze ringen door een halve theelepel Chinese 5-spice gemengd met een volle theelepel kaneel.
Bak de schijven aan 2 kanten rustig in een beetje roomboter, leg de schijven op een bordje apart.

Snijd de overgebleven appel aan kleine stukjes en doe deze door de rode kool.

Schil aardappelen, koken. Stamp de aardappelen roer er de boter door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er een heel ei en de eidooier door. Strijk de puree uit op een platte schaal, laat goed afkoelen.
Verhit frituurvet.
Doe bloem en paneermeel in aparte diepe borden, klop in een derde diep bord een ei los.
Maak kroketjes van de purree.
Rol de kroketjes eerst door de bloem, druk dat iets aan tussen de handen, haal ze door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel.
Goudbruin bakken in de hete olie.

Nu de boel nog een beetje leuk op een bordje draperen en klaar.
Eet smakelijk!