Nee, wonderen bestaan echt niet. Nee, geen voorbeelden. Niet doen. Wonderen bestaan niet. En omdat u het even niet kan verklaren, is iets nog altijd geen wonder.
Uw geloof in wonderen, geachte lezer, is waar bijvoorbeeld de rk kerk dankbaar gebruik van maakt. En Jomanda. Uw horoscooptrekker. Uw handlijnlezer.

Wat geen wonder is, bijvoorbeeld, is uw geloof in wonderen.
U houdt er niet van dat zaken niet verklaard kunnen met de drie jaar MAVO die u gestudeerd heeft. Oh, u heeft 4 jaar HAVO, daarna VWO en een studie aan de universiteit gedaan? Nou, jammer, maar ook dat geeft geen garanties dat u wel in staat bent om zonder het geloof in wonderen door dit leven te stappen.

Wij leven op een heel klein, nietig klote korreltje in een omgeving die zo groot is dat het ieders bevattingsvermogen te boven gaat. En zelfs voor hen die dat kunnen begrijpen, of die in ieder geval kunnen bevatten dat zij dat niet kunnen bevatten (bent u er nog?) is het gevolg van dat bevattingsvermogen de conclusie dat er buiten wat wij kunnen waarnemen aan werkelijkheid nog meer ‘werkelijkheden’ moeten bestaan.
Dat moet wel, omdat de wetten die wij kennen niet voldoende zijn om te verklaren wat wij denken waar te nemen.
Maar nogmaals: omdat wij het niet snappen, betekent niet dat er wonderen plaatsvinden.

Nu geloven in wonderen is net zo achterlijk als het geloof dat de aarde plat is.
Ieder wonder zal ontkracht worden, alles is te verklaren.
Heus, het vraagt alleen geduld en studie.

Ik ben een enorme egocentrische, tegen het autistiforme aanschurende, in zichzelf gekeerde, nauwelijks corrigeerbare, seksistische, ongeduldige, narrige, sacherijnige zwartkijkende, vaak sprakeloze en neurotische klootzak.
En jij houdt van mij.
Daar ben ik blij om, iedere dag weer.
Maar het is geen wonder.