Profiel @zzpboekhouder de ‘Hapsnurker’ Tweep

Een hapsnurker. Zo noemde mijn vader altijd figuren van het soort ‘veel geschreeuw en weinig wol’. Van die figuren met een Daihatsu Cuore met sportuitlaat. Een hoop herrie en weinig rijden.
Vandaag bombardeert Berend Quest @zzpboekhouder, @zzptekstbureau (en ieder ander @zzpvulmaarin account dat Peter Brink uit Heemskerk, Haarlem of de regio Amsterdam verder nog verzint), tot ‘hapsnurker’.
Een hoop geschreeuw, en maar heel, heel weinig wol.

Berend geeft komende donderdag een workshop ten bate van Serious Request met als werktitel: Gouden regels om succes te voorkomen. Dat is niet voor niets, Berend is ervaringsdeskundige.
Ik weet wat het is om te falen als ondernemer, en ik weet ook wat je er voor moet doen.
En ik ken de gevolgen, dat vooral (u kunt zich overigens nog inschrijven).

Ik was voor die workshop wat aan het rondkijken naar slechte adviezen. Want, het opvolgen van waardeloze adviezen is een van de gouden regels om succes te vermijden.
Ik stuitte op de website van @zzptekstbueau met een aantal Twitter adviezen voor ZZP-er’s. Negen tips – helemaal gratis en voor niets – om als ZZP-er meer klanten en meer omzet te halen via Twitter. De tips zijn niet alleen slecht, de tips zijn ook taalkundig erg matig. En dat verwacht ik niet van een tekstbureau. Eén voorbeeld? Wat denkt u van: ‘Verstuur informatie over je diensten of ZZP bedrijf gratis versturen naar je volgers.’

Dus ik keek even verder. En ik vond zzp-boekhouder, zzp-tekstbureau, zzp-var, zzp-nieuws, zzp-webwinkel (die geen website heeft overigens), zzp-algemenevoorwaarden, zzp-website en hierna vond ik het wel genoeg eigenlijk.

Maar wat maakt dit nou allemaal tot hapsnurker?
In de eerste plaats, veel geschreeuw. Meneer Peter Brink klopt zich, nee, ramt zich keihard op de borst. Het account @zzpboekhouder heeft 5.763 volgers! Vijfduizendzevenhonderddrieenzestig!! Dus worden wij er trots op gewezen dat @zzpboekhouder op nummer 2 staat van de twittergids. dat klopt. In de twopcharts daarentegen wordt het account van @zzpboekhouder al sinds augustus van dit jaar niet meer geïndexeerd. Vanwege de zwaar negatieve ratio. @zzpboekhouder heeft namelijk wel een hoop volgers, maar hij volgt er nog veel meer. Toen ik dit stukje begon te schrijven waren dat er 6.253, nu zijn dat er al weer 6.341. Ook in mijn mailbox komt het account @zzpboekhouder een aantal keren voor. Volgen, en na een paar dagen weer ontvolgen. Een typische Tweephopper, die @zzpboekhouder.

Maar, dat maakt het toch nog geen hapsnurker?
Nee, maar de kluit gewoon in de maling nemen wel:

Referentie op de website zzp-boekhouder.nl:
‘Eelco, transportbedrijf Wieringermeer’.  Er IS geen transportbedrijf in Wieringermeer. Niet volgens Google, niet volgens de Gouden Gids.
‘Succesverhaal’ op de website van zzp-tekstbureau.nl. (Als voorbeeld van het verwerven van hoge ranking Google):
‘Zoekt u maar eens via Google naar een boekhouder.’ Ja, doet u dat eens beste lezer! U zult de website van @zzp-boekhouder echt niet op de eerste pagina’s vinden. Ja, wel als u het linkje op zijn website aan klikt. Want die laat Google zoeken naar de combinatie ‘zzp en boekhouder’ En dat is niet iets waar een normale ondernemer op zoekt.
Portfolio van zzp-website.nl:
Ja, kijk, dat is nu hapsnurkertaal. Twee lovende verhalen over ontwikkelde websites. Hoe mooi, hoe goed gedaan. Dat de websites van meneer Brink zelf zijn, dat zegt hij er niet bij. Schildernieuws.nl. Aangekondigd als ‘een website voor schilder met vaknieuws’ (sic). Kijk zelf maar, alleen nieuws van de zzpboekhouder bedoelt hij eigenlijk.
66 Vestigingen!
Gelooft u het niet? Wereldbedrijf hoor. Kijk zelf maar.
Journalist, redacteur, webredacteur
Volgens LinkedIn dan he. Want wij weten inmiddels dat Peter Brink ook verstand heeft van boekhouden, websites bouwen,  SEO, Content Management, algemene voorwaarden, var-verklaringen, webwinkels en nieuws (voor ZZP-er’s in het bijzonder). O ja, en schilderen.

Overigens komt het imperium aan bedrijven van Peter Brink ook in de KVK voor.
Nee, niet als NV, BV of VOF.
Gewoon, als eenmanszaak.

6 Reacties

  1. Hebben de Bahama’s eigenlijk een Kvk? Zouden eens gechekt moeten worden op lege Bv’s van deze man…

    Bizar, dat ‘ie zoveel luchtkastelen bouwt. De vraag is natuurlijk of hij er ook iets aan verdient?

  2. Tsja, en dan zomaar 5 spelfouten in zijn LinkedIn-profiel;
    “Peter Brink schrijft wedstrijdverslagen, sfeerverhalen en maak interviews (human interest artikelen).”

    “Als u dat wilt, adviseert zzp tekstbureau u en demnken wij met u mee.”

    “Freelance finacieel redacteur voor Financials Only”

    “De Telegraaf Metropool Sport, jornalist, eindredacteur en redacteur in de regio Amsterdam,”

    “Vijf verhalen geschreven over andere Nol Hendriks”

    Tevens weet hij het volgende te melden;
    “De zzp’er mag geen gezagsverhouding met zijn opdrachtgevers aangaan” en toch was hij “Freelancer voor Telesport betreffende thuiswedstrijden van AZ onder Gerard van der Lem en Henk van Stee”

    Ik ben maar gestopt…

  3. Dit is wat ik noem een hapsnurker-artikel. Ik zie nergens dat de man aangeeft in de plaatsen een vestiging te hebben, alleen dat hij daar ingehuurd kan worden. En dat er veel links naar zijn eigen sites verwijzen komt vaker voor bij ondernemers. Dat heet reclame. En waarom kan iemand niet zowel tekstschrijver zijn als boekhouder?

    Berend is vooral vol van zichzelf…..

  4. In ieder geval snuggerder dan jij! En het staat er na een jaar nog steeds…
    Eerst kijken natuurlijk!

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.