Oh, echt? TNT Post gaat staken?

Ook ik begrijp volkomen waarom de postbezorger gaat staken. Heus.
Je (dure) personeel er aan de achterkant uitschoppen en (goedkope) nieuwe krachten aan de voordeur binnenhalen is zuur. Wanneer je dan ook nog zelf je ontslagbrief mag bezorgen en de oproep voor nieuw personeel mag rondbrengen, dan zou ik ook gaan staken.

Maar, ik begrijp ook dat de postbezorger simpelweg veel te duur is. Te veel betaald krijgt. Ik hoorde laatst een postbezorger van middelbare leeftijd vertellen wat hij per maand verdiend. En hoewel ik de man zijn werk respecteer en hem alles gun, ik vond het toch wat zuur te constateren dat zijn salaris een euro of 100 lager lag dan een gediplomeerd HBO-verpleegkundige, met 20 jaar ervaring en een stuk of wat aanvullende opleidingen.
Ik bedoel, een erg zware studie is er niet voor nodig om postbezorger te worden.

Maar goed, daar wilde ik het niet eens over hebben.
Mijn vraag is meer: waarvoor is die dagelijkse postbezorging eigenlijk nodig?
Denk nu eens na.
Wat is er nog zo noodzakelijk aan een postbode die vijf keer per week de brievenbus laat klepperen?
Waarom kan dat niet in twee keer per week?
Of, kunt u mij wel uitleggen welke bijzonder belangrijke stukken ik iedere dag niet krijg en u wel?

Een kaartje?
De blauwe enveloppen?
Een boek?
Een rekening?
Reclame van de Postcodeloterij?

Een rouwkaart, hoor ik u zeggen.
Ja, daar zit wat in. Een rouwkaart.
Misschien dat we daar nog wat anders voor kunnen verzinnen dan.
Want als een rouwkaart de dagelijkse postbezorging moet verantwoorden, dan is er toch iets mis.

2 Reacties

  1. vrouwkevanstavast

    3 december 2010 op 08:17

    Ik denk eigenlijk dat heel Nederland dit denkt. Het is een kwestie van jammer maar helaas, over en voorbij. Dat staken zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Het is staken tegen de vooruitgang. Nou, dat kan nog wel een tijdje duren dan.

  2. De postbode bezorgt ook de bestellingen van mijn webshop want notitieboeken, agenda's, pennen en inktpatronen gaan per brievenbuspost naar de klant! Dus ook voor internet-verkoop is de postbode onmisbaar.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.