Profiel @Hondaluza de ‘Uitgeburgerde’ Tweep

Meer over de Twitter Profiler en Twitter Profielen leest u hier.

Nooit meer in de file op de ringweg. Niet meer deelnemen aan de eeuwige jacht in de Hollandse Randstad. Niet meer hoeven zoeken naar stilte, naar natuur en naar rust.
Vrijheid, in die niet afgesloten deur. De niet achter slot en grendel opgeborgen spullen.
Die onbewaakte ogenblikken.
De vreedzame rust van een stille vallei in Andalusië.
Wat meer kun je wensen?

Wel, dat je geen Hollander bent misschien. Of dat je je onrustige Hollandse hart zou kunnen achterlaten wanneer je uit Holland vertrekt.
Wij zijn wellicht de meest directe verbinding die Hondaluza heeft met Nederland, de Nederlandse cultuur en de Nederlanders zelf.
‘Uitgeburgerd maar niet compleet van de wereld’, zegt zij zelf.
En die wereld, dat zijn wij, begrijp ik er uit.

Hondaluza begon ergens in 2009 te twiteren. Voornamlijk, zo bekende zij later, in een poging om aandacht te trekken voor het vakantiehuis dat zij te huur heeft. Het aantal volgers, zo schrijft Hondaluza in december 2009, bleef steken rond de 20.  Het hele getwitter werd een vorm van ‘stalken’ en gaf zelfs een ‘gevoel van walging’.
En sindsdien gaat het een stuk beter.

Nu Hondaluza niet meer Twittert om iets aan ons te slijten, maar om met ons, Nederlanders, in contact te zijn en te blijven zijn die 20 followers en 783 geworden.
En dat is terecht.
Hondaluza is geen expert, grote grappenmaker, kretologie bedrijver,  scherpschrijver, oordeler of anderszins iemand die graag in het centrum van de aandacht treedt.
Hondaluza is een eerlijke, denkende en bemiddelende tweep. Hondaluza verschijnt in je tijdlijn met een nuance, een vraag of een tip. Als reactie op wat er gaande is. Als aanvulling op wat geboden wordt.
Hondaluza is vaak een reaguurder, maar dan eentje die niet schreeuwt.

Hondaluza volg ik al vanaf eind 2009, ik was toen zelf ook nieuw hier.
En ik vind het erg mooi om te zien hoe Hondaluza Twitter voor zichzelf opnieuw heeft uitgevonden.
De mens achter Hondaluza is uiteraard in dat ene jaartje niet veel veranderd, de tweep Hondaluza des te meer. En heel erg ten goede.

Mocht u meer over Hondaluza willen weten, lees dan ook vooral Hondaluza’s blog.

Meer over de Twitter Profiler en Twitter Profielen leest u hier.

2 Reacties

  1. Het voelt alsof je al jaren naast me woont..

  2. Twitter zou leeg zijn zonder Hondaluza. Ze is een rots in de twitterbranding, de troost in bange dagen, de erkenning in de momenten van metafysische twijfel. Pas toen ik haar tegen kwam begon Twitter pas een warm lief plekkie te worden.

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.