Profiel @vanPruikem de Zwijgplichtige Tweep

Meer over de Twitter Profiler en profielen vind je op deze pagina.

Cor Galis der VPRO. Daar doet vanPruikem mij een beetje aan denken.
Ik hoor de stem van Cor Galis als ik naar de tronie van vanPruikem kijk. Streng, een beetje uit de hoogte. Gefronst. En getekend ook wel.
Voor wie de stem van Cor Galis nog kan horen, voor wie de prachtige zinnen die Cor Galis zo karakteristiek wist uit te brommen zich nog weet te herinneren, u weet vast wel wat ik bedoel:
‘Den Uyl (spreek uit als ‘Uyil’), den Uyl dus mensen. De penis-prostatus van de Nederlandse politiek.’

VanPruikem kan het zich veroorloven om naar een profiel te vragen.

Zeg, ik kijk even bij jou op je blog, maar ben ik een weeskindje of zo? Hm? Ik ben toevallig wel de meest vernieuwende Twithit.

Geen uitroepteken, geen smiley. En die prachtige ‘Hm?’ in het midden. Welke Profiler zou dit verzoek weigeren? Geen een toch? Je moet wel denken dat je wat gemist hebt, mocht je niet weten wie vanPruikem is.
Niks aanspreken met ‘beste’, of ‘geachte heer’ of desnoods ‘hee lul!’
Niets van dat al.
‘Zeg (komma)’, zegt het allemaal. En dus antwoord je beleefd dat je je best gaat doen.

Ik wil niet aandringen, maar kan ik as maandag mijn profiel op je site verwachten? Ik voel me genegeerd, Berend.

Een heldere waarschuwing, of meneer de Profiler even door wil schrijven. Een gerichte waarschuwing ook, let op de ‘(komma) Berend’. Je slikt, je transpireert een beetje en gaat driftig aan de arbeid. Meneer vanPruikem wenst een profiel, maandag.

VanPruikem is de man op de achtergrond. Tot hij op de voorgrond treedt.
De man waar kinderen vrees voor hebben. Omdat wanneer meneer vanPruikem naar buiten loopt, als kinderen ruzie maken, en vanPruikem met zijn 1 meter 90 statig aan komt stampen niemand weet wat hij bedoeld als hij met diepe basstem spreekt: ‘Zeg, mag ik ook doden? Ik heb een ongekende honger naar geweld.’
De kinderen fluisteren slechts bibberend: ‘Ja meneer’, gaan uiteen en vertellen thuis he-le-maal niets over wat er gebeurd is.

VanPruikem spreekt, maar zwijgt nog veel meer.
Daar kan ik niet te veel over zeggen, dat heeft een beetje met zijn verleden te maken.
Een verleden dat je nooit meer loslaat.
VanPruikem is de man die jouw problemen oplost, als je het vraagt. En als hij er genegen toe is. Omdat jouw diensten hem wellicht nog van pas kunnen komen.
Voorwaarde is wel dat je de Omerta respecteert.

(Wat denkt u meneer vanPruikem, kan het zo?)

Meer over de Twitter Profiler en profielen vind je op deze pagina.

6 Reacties

  1. Pim Uijttewaal

    15 november 2010 op 17:45

    Ik vind vooral de ava briljant gekozen! Als ik dit zo lees dan had @vanPruikem perfect getypecast kunnen worden voor "No Country for Old Man".

    Ik vermoed dat @vanPruikem op het moment van casting druk was, en toen hebben ze maar die sloeber van een Javier Bardem gekozen die er èn passant nog een Oscar voor "Best Performance by an Actor in a Supporting Role" mee heeft gewonnen.

    Is er een fittie op Twitter? No worries, @vanPruikem schiet het twitter-slot kapot met een lethal dosis cryptische tweets. En inderdaad, soms is de stilte zoooo mooi!

  2. Beste Berend,

    Wat een fantastische loftuiting inzake mijn persoontje. Ik ben diep, díep onder de indruk.
    Nimmer was er iemand die mij zo ragfijn heeft weten uit te tekenen.
    Nu ik bij jou in het krijt sta, stel ik voor om dit met een wederdienst te vereffenen.
    Samen met @omehaam zal ik jou een weekend lang gratis diensten verlenen.
    Denk hierbij aan bijv. een verjaardagsconsorten of assistentie bij bowling/steengrillen.
    Ook draaien wij onze hand niet om voor een bezoek aan de sauna, wel vermeldend dat wij onze persoonlijke bescherming (roze tok en Mexicaanse witte laarzen) áltijd aanhouden.
    Mijn lichaamnsbeharing dient niet als storend ervaren te worden, edoch kinderen onder de 12 jaar kunnen echter blijvende geestelijke schade oplopen bij een regelrechte visuele confrontatie.
    @omehaam draagt geen lichaamsbeharing, maar heeft wel 8 cm lange tofu-achtige tepels op de borstkas staan. Ook dit kan als schokkend ervaren worden. Verder dient vermeld te worden dat wij beiden licht erotisch getint zijn, wat zoveel wil zeggen dat wij Viagra Light gebruiken. Heeft geen enkel nut qua sexuele prestaties, maar het staat gewoon leuk als wij een legging onder onze bruin-kamelenharen jaquet dragen.

    Goed, nu dit doorgenomen is wilde ik nog even meegeven dat wij tijdens ons werk graag een appeltje schillen. Vat dit niet op als een uitdraging van agressief gedrag, maar denk slechts aan een Goudrenet en een schilmesje.

    Berend, kerel .. chapeau

  3. Van Pruikem, hij graaft net zo makkelijk je moeder uit haar graf, als dat hij een luisterend oor biedt. Van Pruikem… Is Alpha tot Omerta

  4. Ik hou van hem, maar houd daarbij een vleesvork achter mijn rug.
    Eten of
    Steaken.

  5. Hij is een ware diva: dat is zeldzaam bij mannen. Ik mocht hem dan ook gelijk.

  6. Ik ken hem al wat jaartjes..
    geweldige manier van schrijven..
    #topper

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.