Lieve oma (1)

Lieve oma,

U bent nu al weer een tijdje dood en ik prijs mij gelukkig te weten dat er geen god, geen hemel en geen hel bestaat. Die teleurstelling is u derhalve bespaard gebleven.
Hier bij de levenden gaat alles gewoon zijn gangetje. We zoeken rijkdom en verdelen de armoede.
Dat doen we biddend of vloekend, vechtend of vluchtend, televisie kijkend of honger lijdend.

Op uw geliefde eiland Urk heeft men, na de schok van de brute moord op Dirk Post (die vast een neef, achterneef, of verre neef van u en mij is), de gelederen weer weten te sluiten.
De dader, Jaap van de H., is veroordeeld en blijkt al jaren in de ban te zijn geweest van het occulte.
Niet god, maar de duivel was hier aan het werk.
Dat moet ook wel, want welke god zou toestaan dat een puberjongen met meer dan veertig (!)  messteken om het leven wordt gebracht?

Verder heeft de ChristenUnie het voortouw genomen om alle Geestelijk Gehandicapte Urker Kindertjes (GGUK-ers) tussen 4 en 14 -en dat zijn er nog al wat- onder te brengen op Urker basisscholen.
U zou dat een goede zaak hebben gevonden. Immers, op het vaste land waar zij nu met busjes heen gereden worden, is lang niet altijd gegarandeerd dat deze lammeren god’s ook zuiver, dus christelijk onderwijs kunnen genieten.

Ik wil mijn briefje deze keer afsluiten met een leuk nieuwtje van Urk.
Wethouder Ben Visser heeft initiatief genomen voor een nieuwe onderscheiding! Het is de ´Orde van het Gouden Scholletje´ en is reeds voor de eerste maal uitgereikt. Het is een prachtig speltje en je kunt hem niet kopen. Een echte prijs dus!
Je wint de prijs wanneer je je verdienstelijk hebt gemaakt voor Urk en de vissector.

Voor nu laat ik het hierbij, maar ik heb mij wel voorgenomen u met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen hier en dan met name van die op Urk.

Waar u bent zal het Urker Weekblad wel niet bezorgd worden zoals in Den Helder wel gebeurde.

Dikke kus,
Berend.

2 Reacties

  1. In stilte gelezen en aan husband voorgelezen, dat wil dus zeggen, dat ik het met véél plezier heb GELEZEN.
    En…allemaal waar wat je schreef, wat op dat brave Urk allemaal gaande is.
    Deze Oma en jouw Oma kijken nu al uit naar je volgende brief!
    Dankjewel voor het LEESplezier
    Dorothé ( Dottiedot10)

  2. ik denk niet dat J VD Harst een neef of achter neef van je is daar zijn ouders van Scheveningen komen, best jammer dat er altijd zo negatief over de dorpelingen van Urk geschreven word. Allemaal waar schrijft Dorothe, ken je de inwoners van Urk zo goed dat je dat zo zeker weet. jammer jammer jammer. maar het zal wel zo blijven denk ik. De groetjes van een niet coke snuivende of glaasje draaiende normale hard werkende Urker

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.