Met een #Twedding vraag je om reacties

Fatima de Vos schreef een artikel op Marketingfacts over de twedding, een huwelijk dat ‘gecrowdsourced’ werd via Twitter. Fatima stelt zich de vraag hoe het zat met de verhouding voor- en tegenstanders van dit event op Twitter.
Berend Quest vindt die twedding helemaal niets en vindt ook dat hij dat luid en duidelijk mag laten weten. Dat niet iedereen dat vindt mag blijken uit de reacties die opriepen om ‘te stoppen met die negatieve en ongenuanceerde kritiek’.

Je huwelijk vercommercialiseren zoals bijvoorbeeld veel van de ‘sterren’ van deze aarde plegen doen is in mijn ogen banaal. Mauwen over het gebrek aan privé, zeuren en klagen over stalkers en ander fan-gespuis, maar wel een van de meest persoonlijke keuzes en gebeurtenissen verkopen aan de roddelbladen.

Als ‘gewone’ burger Twitter gebruiken om je huwelijk onder de aandacht te krijgen, projectmatig te benaderen en vooral mensen op hun bijdrage te waarderen, en niet op de relatie die je met onderhoudt: ik vind het helemaal niets.

Over een huwelijk oordelen, dat doet de tijd wel.
Over de keuze van mensen voor elkaar; daar heb ik niets mee te maken.
Maar wanneer je je huwelijk via Twitter speelt, dan WIL je dat ik reageer.
Dan VRAAG je om een reactie en dan WENS je commentaar.
Dat is namelijk wat Twitter is.
Jij stuurt een boodschap de wereld in, en je wilt dat er mensen op reageren.
Wat ik gemist heb in de hele aanloop naar dit twitterevent, zowel in de tweets als op het blog, is de romantiek. De liefde. De passie en de emotie.
En dat heb ik laten weten.

De kritiek op de twedding, positief of negatief, is een gevolg van de keuzes die de twee twechtlieden gemaakt hebben.
Zij wilden dat dit groot werd, zij wilden dit tot een trending topic maken.
Dat is gelukt.

Ik vraag mij ook af waarmee ik hen moet feliciteren.
Met het behalen van de nummer 1 als meest besproken onderwerp op Twitter.
Of met hun huwelijk.

2 Reacties

  1. Ja waar maak je je eigenlijk druk om? Ik heb tientallen huwelijken gefilmd, ooit, er zaten warme, en flink koele tot bijna vijandige huwelijken tussen.

    Elke huwelijk heeft zo zijn eigen sfeer. Ik denk dat je toch flink last hebt van je eigen beeldvorming, zoals zoveel mensen. Ook je beeldvorming van twitter.

    Twitter heeft twee kanten, de ene kant is een levendig sociaal verkeer, waarin het met tweets begint en al snel overgaat naar real life contacten.
    Een goed twitter netwerk kenmerkt zich door een levendig Real Life contact, en bijeenkomsten.

    en twitter heeft een riool kant, daar waar vooral trollen op af komen. Daar waar het "leuk" is om vooral te azijnpiesen op van alles en nog wat en dat onder de noemer van mening.

    twitter is uitgegroeid tot een vorm van sociale interactie je bestaande sociale netwerk "aanvult"

    Niet opvult. snap je het verschil? Aanvullen en opvullen.

    De meeste kritiek spuiers denken vanuit de opvul visie.

    Omdat ze zelf zo zijn.

    Socratez

  2. Pfft ik ben het eens met Berend. Goed, ieder zijn ding, maar de romantiek gaat er wat mij betreft echt af zo. Ik vind een huwelijk iets tussen twee mensen, hoe rommelig het ook is, hoe sober ook of hoe luxe ook en daar mag dan wat familie bij komen kijken en naaste vrienden, een korte receptie voor iedereen die zich verder nog ermee wil bemoeien, maar dan ist ook klaar. Ik zou nooit en te nimmer heel Twitter uitnodigen. En ik zou het compleet misplaatst vinden als mijn vriend een aanzoek zou doen via Twitter ook al heb ik hem via Twitter ontmoet (feit). Deze manier van organiseren van een huwelijk vind ik wel zo enorm persoonlijk gewin, ook al biedt iedereen het zelf aan, ik zou het niet kunnen doen. Als ik een bekende nederlander was zou ik ook zorgen dat zo'n feest volledig van mezelf blijft.
    Het gaat er dus niet eens om of het via Twitter/sociale netwerken gebeurt, dat is leuk, maar het kon net zo goed via een krant/tijdschrift/tv/radio zijn gebeurd. Ik zie Twitter juist als een aanvulling en daarom hoeft Twitter niet zo'n enorme plek in te nemen in mijn privéleven.
    En kap met dat gezeur over trollen zeg, anoniem 1, dat slaat nergens op. Iedereen heeft recht op zijn mening, dat heeft niks met Twitter specifiek te maken. Jij gedraagt je zo meer als een trol door zo'n kutreactie te geven op de persoonlijke mening van Berend.

    Anyway. Dat dus. Los daarvan: gefeliciteerd bruid en bruidegom, alle goeds. Of het nou wel of niet wat omstreden was, jullie zijn getrouwd en dat telt.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.