Profiel: @Lakooi de Strenge Tweep

Lakooi is de hoofdonderwijzeres van Twitter.
Zo’n ouderwetse. Met nog een eigen kantoor waar je als kind met knikkende knieën naar binnen gaat. Waar je ook alleen maar naar binnen gaat wanneer het echt moet. Van je eigen juf, of meester. Voor straf.
Juf Lakooi heeft een enorme teringhekel aan kinderen.
Niet aan specifieke kinderen, maar gewoon, aan alle kinderen.

Als kind die wat stouts heeft gedaan, zoals iets onoorbaars schrijven op het groene twitterbord, kun je maar beter niet betrapt worden.
De klas, de gang, ja de hele school verstijft van schrik wanneer de stem van juf of meester het zwaarste oordeel dat kan worden uitgesproken door een klas laat schallen.
‘Ga jij je maar even melden bij juffrouw Lakooi!!’
Brrr..
Er zijn kinderen die daar hun leven lang last van blijven houden. Naar van dromen. Bedplassen.

Na het uiterst zacht kloppen op de deur, in de hoop dat je terug naar de klas kunt gaan met de mededeling dat juf Lakooi er niet was, klinkt het afgemeten, schelle en snerpende: ‘Doe es ff opschieten, ik wil maffen!!’
(Juf Lakooi verstaat de kunst van het spreken in kapitalen.)
‘Wat mot je, bloktokkie!!??’, klinkt haar stem terwijl juf Lakooi met haar korte rossige haar van achter haar laptop opkijkt, je weet wel, over haar bril heen.
Nog voor je ook maar iets kunt zeggen krijst juf Lakooi: ‘Glasbak legen! Schoolplein vegen!! En nou optieften!! Klachten? Me reet! Pleur je klachten maar op de meel!’
‘Ja juf’, zeg je bedremmeld.
‘Ik ben verdomme de ombudsvrouw niet!!’, tiert juf Lakooi nog even door terwijl je zachtjes, blij met de milde straf, de deur achter je sluit.

Pfff… dat viel zo maar een keer mee.
Juf heeft zeker weer gedronken, of ze zit uitzending gemist te kijken, naar de rijdende rechter.

Meer over de Twitter profiler en meer profielen vindt u op deze pagina.

1 Reactie

  1. Ik durf nooit te Twitteren als Moeder Lakooi er is! Ik zit dan angstig in een hoekje en zie steeds haar strenge blik voorbij komen. Dan bibber ik zachtjes en soms, heel soms pak ik mijn kussen en ween er in. Mijn mascara vegen zijn dan zichtbaar op mijn kussen. Zo erg ween ik!

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.