Hachee van sucadelappen en verse worst

Wanneer je een gerecht wil maken en je zoekt naar ‘het recept voor wat dan ook’ ben je al verkeerd bezig. Je start vanuit een verkeerde aanname. Er bestaat niet zoiets als ‘het recept’. Onthoudt dat, prent het in je hoofd. Het helpt je namelijk creatief te worden. Er bestaat hooguit iets als ‘een’ recept.
Neem ieder recept dan ook met een korrel zout en léés een recept, denk na en proef in gedachte. Associeer, probeer en experimenteer. Je gaat misschien een keer op je bakkes, maar veel vaker behaal je heerlijke resultaten en heb je zelf een recept gecreëerd.

Goed, hachee.
Volgens onze moeders en oma’s een gerecht van stukjes gestoofd rundvlees met uit, azijn en kruiden. Puur Hollands, toch? Nee dus. Hachee komt uit het Frans, van hakken (hacher).
Hachee kun je met van alles maken, rundvlees, gevogelte en zelfs vis.

Vandaag een hachee van sucadelappen en verse, gekruide (varkens)worst.
Snijdt een ui of 8 in grove halve ringen. Neem een grote braadpan en bak de uien glazig met een paar tenen knoflook in een flinke klont boter.
In een grote koekenpan schroei je de grof gesneden stukken rundvlees (1 kilo ongeveer) op hoog vuur dicht in (olijf)olie. Niet te veel vlees in één keer, dan gaat het koken, niet bakken.
….

Wilt u het complete recept samen met tientallen andere lekkere recepten als eBook? Download dan ‘Koken Zonder Pakjes’ van Berend Quest!

5 Reacties

  1. Beste,Ik heb mij bovenstaand recept gemaakt met dien verstande dat ik de wijn heb vervangen door een fles bokbier (pastte beter bij de verse worst) en de bouillon blokjes door een de inhoud van een potje vleesfond van de AH. Maar werkelijk een lekkere variatie van een stoofschotel. Top!

  2. @Rob,Kijk, zo moet dat dus.Gewoon lekker door variëren.Met bokbier, ja, dan wordt het een beetje een Belgische stoof he. Lekker hoor.

  3. Hachee eet je uiteraard met spruitjes of rode kool……..Appels, azijn of citroen, het gaat om het zuur dat het vlees mals maakt ;-)

  4. @SKVRlidZou de wijn dat in mijn geval doen?

  5. De hachee is echt super lekker en bedankt voor dit recept. Ik zal het binnenkort ook een keer met bokbier of ander donker bier proberen. Met wijn is in ieder geval lekker.

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.