De kruidentuin barst uit z’n voegen. Selderij, peterselie, rozemarijn, oregano en basilicum; bijna alles groeit en bloeit welig. Er moet geoogst en gesaneerd worden. Maar wat doe je met zoveel verse kruiden?
Je maakt er bijvoorbeeld een gekleurde, geurige pasta van!

Een basis pastadeeg vraagt niet meer dan bloem, eieren en wat kneedwerk. En een pastamachine uiteraard.

(Berend kocht een pastamachine bij de Aldi, voor een tientje. Hij gebruikt hem al twee jaar. Een vergelijkbare vindt u hier, bij de Kijkshop. Weet je niet of verse pasta maken iets voor je is? Koop dan zo’n ding, hij kost bijna niets, je zult je er geen bult aan vallen.
Echt, na twee keer oefenen zul je jezelf eeuwig dankbaar zijn en het eten van die plastic Honig-bende zien als een oude jeugdzonde.)

Maar goed, verse pasta verrijkt met een overvloedige mix van verse kruiden dus.
Neem 1 ons bloem en 1 ei voor iedere persoon die mee-eet.
Bloem in een kom, beetje zout en een kuiltje in het midden.
Was een ruime bos kruiden, hak alles fijn of haal het door de keukenmachine.
Kruiden in het kuiltje, eieren breken en zo lang met een vork mengen als het gaat. Hierna een paar minuten verder kneden met de hand tot je een stevig deeg hebt.
Te slap deeg geeft een erg moeilijk te verwerken pasta. Is door alle kruiden het deeg wat slapjes voeg dan bloem toe tot het stevig genoeg is. (Stevig deeg kun je in je hand houden zonder dat het in elkaar zakt en uit je handen gaat lopen; het blijft dus een bal.)
Zet het deeg afgedekt een uurtje in de ijskast.

De pasta draaien, water aan de kook brengen en een minuutje of 3, 4 in ruim water koken. Let op want verse pasta is echt zo klaar!

Deze pasta is goed genoeg om zo op tafel te zetten met alleen wat vers gesneden olijven, gebakken spekblokjes en een lekkere Italiaanse kaas.
Maar een sausje mag uiteraard ook.