In de periode 31 mei – 11 juli werden 429 twitterberichten (tweets) door twittergebruikers (tweeps) genomineerd voor de verkiezing tot ‘Mooiste Nederlandstalige Tweet 2010’.
De jury van de ‘Mooiste Nederlandstalige Tweet’ koos uit de inzendingen de winnnende tweets in vijf categorieën: humor, poëzie, taalkronkel, vraag en dubbelzinnig. Het Twitter publiek werd vervolgens gevraagd om uit de vijf winnaars en tien eervolle vermeldingen de allemooiste te kiezen.

Met 23% van de uitgebrachte stemmen is door het publiek een tweet van @harkekuipers gekozen tot ‘Mooiste Nederlandstalige Tweet’. De tweet komt uit de categorie ‘Meest Poëtische Tweet’ en luidt:

Iemand heeft de lucht opgeschud en als een dekbed tegen de hemel gehangen. Droom de zwaartekracht weg en ga erin liggen.

Van harte gefeliciteerd Harke Kuipers!
De publieksprijs bestaat uit het boek ‘Misschien Sliep je al’ van Rick van Leeuwen en een nog te schrijven boek met het onderwerp van de winnende tweet als thema door Durk Jan Kingma (@DurkJan)

Met de uitreiking van de publieksprijs wordt de verkiezing van de ‘Mooiste Nederlandstalige Tweet’ 2010 afgesloten.
Er komt zeker een volgende editie van deze verkiezing.
Hoe en wanneer kun je lezen via TwitterRadar.nl, maar nog eenvoudiger is het om het Twitter account @MooisteTweet te volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van de verkiezing van de Mooiste Nederlandstalige Tweet!