Aan de dames en heren politici

Geachte dames en heren politici,

Het is zo ver, we staan weer aan de vooravond van verkiezingen.

En net als bij het komende grote voetbaltoernooi, de voorbereidingen dienen de voorwaarden te hebben gecreëerd om een mooi toernooi met goed resultaat te kunnen spelen.

En, ook net als bij voetbal, wanneer je niet kunt winnen omdat je beter en meer hebt getraind, spelers slimmer opstelt, betere oplossingen bedenkt of gewoonweg, betere spelers hebt; het is niet sportief en ongepast om dan maar je onmacht en onkunde via schoppen naar de tegenstanders te compenseren.

Dus, doet u mij, en wellicht vele andere mensen met mij nu eens een groot plezier.
Stop nu eens even met ons te vertellen waarom wij niet op de ander moeten stemmen, maar leg nu eens uit waarom wij juist uw partij moeten kiezen.

En, vergeet dan daarbij vooral niet helder te maken waaraan wij kunnen afmeten hoe deze standpunten, beleidsvoorstellen en te nemen maatregelen in overeenstemming moeten worden gebracht met uw gedrag van de jaren hiervoor.

Zodat wij ook een beetje verlost worden van de indruk dat u vooral nu, of eigenlijk, alleen nu, geïnteresseerd bent in wat mensen in dit land bezig houdt, en dat u niet louter gedreven wordt door verworven pluche zetels die u niet wenst op te geven, danwel door de wens uw achterwerk in een pluche zetel te kunnen laten plaatsnemen.

Dank u vriendelijk.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.