Een verse pasta bereiden? Hier lees je hoe je dat doet. Verder is dit een uitermate simpel en marginaal maar heel doeltreffend receptje. Bijvoorbeeld wanneer je een basis tomatensausje maakt voor de kids, maar zelf iets ‘meer door minder’ wenst.
Wel iets pittig. Maar, echt heerlijk!

Snijdt een paar tenen knoflook aan dunne plakjes en hak een flinke hand verse Italiaanse kruiden fijn (Oregano, Basilicum, Rozemarijn, Salie, Thijm). Hak tevens 2 gedroogde rode of groene pepertjes heel fijn (zonder de pitten wanneer je de bek lief is ;-).
Scheutje olie in een koekenpan, rustig de mix verwarmen. Uitje er bij (lenteuitje of sjalotje).
Een paar handen pijnboompitten een minuutje of 2 in een droge hete pan roosteren.
Snijdt ter garnering nog een vers tomaatje.

Kook de pasta, meng de kruidenmix er door. Schep de pasta op een bord. Garneren met wat kaas en een tomaatje. Strooi er als laatste wat geroosterde pijnboompitten over.Eventueel een olijfje en wat blokjes gerookte spek of ham.