Verse Pasta met Kaassaus

Hoe je een verse pasta maakt beschreef ik al eerder op dit blog. Je vindt het recept hier. Waarom je verse pasta moet eten in plaats van die plastic bende die je in de winkel koopt is evident, maar een goede reden vind je hier.
Een kaassaus is niet voor iedereen, en ook deze komt waarschijnlijk ‘zwaar’ en ‘pittig’ over.
Maar, mijn kinderen smullen er van, en die houden echt niet van zwaar en pittig.

Deze kaassaus is beslist niet het enige dat u bij uw pasta kunt serveren. U kunt het opleuken met wat uitgebakken spekjes, kleine verse tomaatjes, fijn gesneden peterselie en noem maar wat op.
Anders gezegd: wanneer u deze saus net zo rijkelijk over uw pasta schenkt als uw tomatensaus dan wordt hij te dominant, te zwaar en te heftig.
Doe er dus wat bij, leuk hem op. Het recept zoals beschreven eten wij met z’n vijven.

Snijdt een paar tenen knoflook, fruit deze in een ruime plons olijfolie. Snijdt een uitje (bijvoorbeeld een lente uitje en een rood uitje, of sjalotjes) en fruit dit even mee. Blus de pan af met een scheut (ja, nog een beetje) witte, droge wijn. Voeg nu 400 gr. verse roomkaas toe en 150 gr. Roquefort (of een andere blauwe jongen). Breng langzaam aan de kook en maak de saus wat dunner door bijvoorbeeld wat melk of witte wijn toe te voegen.
Naar smaak nog wat peper (zout is echt overbodig ;-), verse kruiden en bijvoorbeeld wat citroenrasp toevoegen.
Dat is alles.

Wat ook goed werkt bij deze saus is om wat klein geplukte sla door de warme pasta de mengen alvorens deze met de saus te serveren.
Eet smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Laat reactie achter

  1. Zeer inspirerend Berend, ik neem mijn pastamachine mee naar Ben die er al leuke plannetjes voor heeft. Het resultaat vind je wel op ons blog.

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.