Profiel: @StormfrontWPWW de gevaarlijke Tweep

U vraagt zich af wie de Twitter Profiler is? Klik hier voor een introductie.

Dit is de zevende aflevering van de Twitter Profiler. Wie de voorgaande zes heeft gelezen zou bijna gaan denken dat er alleen leuke, aardige, intelligente en grappige tweeps bestaan in de wereld van Berend Quest.
De realiteit is anders. Er zijn ook tweeps die, laten we het zo stellen, door Berend Quest als verwerpelijk, verwrongen, ja zelfs als gevaarlijk worden bestempeld.
Of zij het ook zijn is niet aan Berend te bepalen, maar hij mag wel zeggen dat hij dat vindt.
U zult geen volgeling zijn van Don Black, alias StormfrontWPWW, en Berend Quest is geen politiek activist. Dat de Twitter Profiler deze week toch StormfrontWPWW heeft uitgekozen is bedoeld om u te confronteren, te choqueren en te doen huiveren.
Want dit, beste vrienden, is ook Twitter.

Don Black (ik zal het beestje vanaf hier bij de naam noemen) heeft 1.850 followers. Niet extreem veel, zult u denken. maar, het zijn wel blinde followers. Blinde followers?
Ja, Don Black volgt namelijk zelf niemand. Nul, nada, niente. Don Black is een ‘ik volg niemand tweep’, een eigenschap waar ik al eerder voor waarschuwde.
Don Black heeft al bijna 19.000 tweets verstuurd. En nee, dat is geen gevolg van de Twitter bug die een tijdje geleden optrad en welke de tweets van tweeps ineens verdrievoudigde.
Wat heeft Don Black zijn volgelingen te melden?
Ten eerste gaan alle tweets van Don Black standaard vergezeld van de opmerking: ‘Breaking News:’, en dat dan een keer of 5 per uur, de hele dag door, 7 dagen in de week.
En wat is er dan zo ‘brekend’ aan het nieuws van Don Black? Wel, dat de oogst in Zimbabwe is mislukt en dat dat aan het falen van de zwarte bevolking ligt. Of dat de Joodse kerk in New York 1 miljoen dollar nog niet heeft uitgegeven aan de bestrijding van sexueel misbruik. Of dat de Amerikaanse regering volledig tegen de blanke bevolking is en voor de Joden, de zwarten en de hispanics.
Alle tweets worden ook voorzien van een link naar een ‘artikel’ met het ‘brekende nieuws’. En bijna al deze artikelen staan op de website Stormfront.org, waar Don Black de oprichter van is.

Ja, Berend jongen, dat is vervelend zo’n tweep met van die vreemde boodschappen, maar is het nou gevaarlijk?
Ja, het is gevaarlijk. Want Don Black is een gevaarlijke, racistische gek. En het is belangrijk te weten dat er onder ons gevaarlijke racistische gekken leven. Gevaarlijke gekken met een grote, en toenemende aanhang.
Op het moment van schrijven heeft het stormfront 193.042 leden. In de afgelopen 24 uur hebben 110.000 mensen de website bezocht. Er staan op het stormfront 6.932.042 (!) racistische, haat zaaiende en discriminerende berichten.
En, er is ook een uitgebreid Nederlands-Vlaams deel.

Maar, wat is nu je punt Berend Quest?
Mijn punt is dat de geschiedenis ons leert dat wij de zo gekoesterde vrijheid van meningsuiting niet mogen verwarren met een mentaliteit van ‘laat maar waaien’, en ‘het loopt zo’n vaart niet’. U, de tweep met gezond verstand die zo dankbaar gebruik maakt van het recht om zich te uit te spreken zoals u dat wilt en waarover u dat wenst moet zich blijven beseffen dat één van de consequenties van die vrijheid van meningsuiting is dat deze vrijheid misbruikt wordt. Voor het zaaien van haat, voor het verspreiden van gif en het vertellen van leugens.
En nee, daarmee heb je het probleem niet opgelost.

Maar het bekijken van een website als stormfront, het een tijdje volgen van een Don Black houdt je wel scherp. En die scherpte, het besef, het je bewust zijn van de onschatbare waarde van onze fundamentele vrijheden, rechten en plichten is nodig.
Hard nodig.
Kijk maar naar Don Black.
Kijk maar naar de miljoenen bezoekers van de website van stormfront.

Al deze, vaak jonge mensen, zijn niet met vooroordelen en racistische overtuigingen geboren.
Deze zijn hen aangeleerd, ingefluisterd, voorgehouden en bekrachtigd.
En u en ik kunnen daar wat aan doen.
Door net als Don Black onszelf onvermoeibaar te herhalen.
Door eindeloos en zonder terughoudendheid racisme, homohaat, antisemitisme en andere uitwassen te blijven bestrijden.

Eerder verschenen:

1 Reactie

  1. Ben Hoogeboom

    12 maart 2010 op 00:00

    Ik ben het helemaal met je eens, Berend. En hoe moeten wij dat doen? Door gewoon onze bek open te trekken, zoals wij dat in Noord-Holland zeggen. Door gewoon te zeggen wat we vinden. Het maakt eigenlijk niet uit over welk onderwerp het gaat. Balkenende, profielbanden, wielrijtuigenbelasting, de opmars der Partij voor de Dieren, het belang van de bijbelstukjes die Max Molovich (hoop ik!) voort gaat zetten. Alles moet in flagrante tegenspraak zijn met de ideeën van die verschrikkelijke racist.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.