Profiel: @AnnetteTeeuwen de StrijdbareTweep

Wat de ‘Profiler’ is? Lees het hier.

‘Duidelijk’. Het laatste woord van de AnnetteTeeuwen Twitter Bio.
Dat u het vast weet. En voor wie het niet gelooft, lees de tweets van AnnetteTeeuwen en u bent snel overtuigd. Of, beter, ga eens met AnnetteTeeuwen in discussie. Dan weet u meteen waarom ik er ‘Strijdbaar’ van gemaakt heb. Ik raad u wel aan een flinke zak onvervalste, gedegen en onderbouwde argumenten mee te nemen.
AnnetteTeeuwen is namelijk ook de Twitter kassier en u wordt afgerekend op uw argumenten.

‘AnnetteTeeuwen maakt zich druk’. Het zou de titel van een boek kunnen zijn. En AnnetteTeeuwen maakt zich graag druk. Over domheid, over oneerlijkheid, over ongelijkheid en bijvoorbeeld over het ontbreken van duidelijkheid en regie. Maar ook over lompheid, onbeleefdheid en ongenuanceerde kretologie.
Dus volgt AnnetteTeeuwen het nieuws en de politiek. Dus kijkt AnnetteTeeuwen Buitenhof, DWDD, Nova en luistert naar Radio 1. En dus volgt AnnetteTeeuwen ook tweeps waar zij het in de basis niet mee eens is.
Want, AnnetteTeeuwen is strijdbaar.
En gelukkig is AnnetteTeeuwen niet te beroerd ons deelgenoot te maken van wat er zoal aan strijd gevoerd dient te worden.
En dus volgen wij AnnetteTeeuwen.

Ik kan mij voorstellen dat er ook mensen zijn die de strijd niet aangaan met AnnetteTeeuwen. Want hoewel een stelling vaak in 140 tekens goed te formuleren is, een weerwoord formuleren in 140 tekens is een ander verhaal. Het lijkt me derhalve heel inspirerend om, uiteraard in een rokerscafé, met AnnetteTeeuwen een goed gesprek te hebben. Over bijvoorbeeld de politiek, de kerk of liever, de kerk en de politiek. Maar, een onderwerp als vrouw en man, ouder en kind, mens en politicus mag ook.

Het is natuurlijk niet alleen strijd wat de klok slaat. AnnetteTeeuwen heeft belangstelling voor mensen, voor hun beweegredenen en voor motieven. AnnetteTeeuwen kan ook bewonderen, respect tonen en ondersteunen.
AnnetteTeeuwen kan naast praten ook luisteren.

Berend Quest volgt AnnetteTeeuwen omdat hij daarmee goed op de hoogte blijft van wat er mis is in dit land.  AnnetteTeeuwen legt namelijk onvermoeibaar en strijdlustig de vinger op de zere plek.
Berend Quest doet dat niet. Berend Quest kijkt ook geen hele voetbalwedstrijden. Berend Quest kijkt wel naar de samenvatting.
En de samenvatting van de ontwikkelingen in de samenleving volgt hij door onder andere, en met name, AnnetteTeeuwen te volgen.
Ik kan het iedereen aanbevelen trouwens.

Ter afsluiting nog een paar strijdbare tweets van AnnetteTeeuwen:

‘Ik heb net even mijn privé mobiele telefoon ontvriend. Wat een hoop nummers van mensen die uit mijn leven verdwenen zijn’

‘Dat is dus eerlijk een dramablad dat Mama. Moederschap wordt tot zum kotzen verheerlijkt. Pfffffff. Lees ik nog liever de Story of Privé’

‘Ik heb een pakistaanse generaal die mij volgt. Heb ik kernfysicus in mijn profiel staan ofzo?’

‘Altijd al geweten dat het gewoon ruk dingen waren. #UGGS #FAIL’

‘Dat was vast een christelijke volger *uitzwaaien doet*’

‘Enzo is het maar net!!!!! RT @ee1co Iemand die het leven na de dood belangrijker vind dan dit leven verdient mijn stem niet.’

‘Ik ga @AndriesgKnevel ontvolgen. Ik vind zijn partijdigheid echt stuitend voor een journalist’

‘Dat is het probleem besluiten worden genomen op basis van *beelden* in plaats van op gezond verstand en nadenken’

Eerder verschenen:

3 Reacties

  1. Robert Waldekker

    26 februari 2010 op 11:17

    Beste Berend Quest,
    Door schijnbaar toeval,ik bedoel wát is toeval, kom ik bij uw/je blog terecht. Ook gelezen dus en spreek graag mijn compliment uit voor zowel inhoud als schrijfstijl. Daarboven, voor zover ik daar nu iets over kan zeggen het respectvolle. En de compleetheid ervan, respect voor zowel de persoon als de complete context. Chapeau! Verder duidelijk een 'curiousityzer'. Vanuit mijn leergierigheid valt het ruimschoots te snappen dat ik denk dat het goed is zowel de beschrijver als de beschrevene te volgen. En te zien of mijn indruk van dit moment wordt bevestigd. Wanneer het is zoals ik denk, wordt (ook)dat een leerzame ervaring. Veel goeds en plezier met verdere bespiegelingen, vriendelijke groet,
    Robert Waldekker

  2. Het is me wat als BerendQuest een profiel van je schetst. Het doet je blozen en zelfs een beetje ongemakkelijk op je stoel schuiven want Berend doet dit in ragfijne taal. Met een stijl die ik zeer bewonder. Zelf had ik wellicht in plaats van strijdbaar voor passievol gekozen. Maar misschien liggen die twee ook wel heel dicht bij elkaar. Berend is een bijzonder goede waarnemer.
    De profielen die hij tot nu toe geschreven heeft van de mensen die ik ook volg zijn 'right on spot'. Mocht je ooit in de omgeving van 023 verkeren, laat me dat dan weten. Dan duiken we een kroeg in en nemen het leven in het algemeen en ons eigen leven in het bijzonder eens rustig door. Best prettig om je eens niet te hoeven beperken tot 140 tekens.
    Dank!
    Annette

  3. Ha die Berend, Leuk dat profiel van Annette, die ik ook niet anders ken dan in de tweets. Het is grappig om te zien hoe een beeld van iemand, gevoed door avatar en tweets, ontstaat. Jouw beeld komt overeen met het mijne maar is toch weer net anders. Als een verfilming van een boek wijkt t altijd weer af. Een beetje jaloers ben ik wel omdat je zoveel sneller was met dit idee, dat bij mij alleen nog maar aan t rijpen was. Ach ja, ik kan natuurlijk altijd jou nog in kaart brengen. Want iemand moet dat toch doen:)

    Anneke de Bundel @anneeke

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.