Rob Oudkerk, bedankt! Femke Halsema +1500 volgers.

Rob Oudkerk zat gisteren de dominee van goede zeden uit te hangen bij DWDD. Elitaire onzin uitspraken over Twitter in het algemeen, en Femke Halsema in het bijzonder. Goed gedaan Rob!! Levert Femke weer 1500 volgers op.
Volgens Rob Oudkerk geeft het een heel slechte indruk wanneer  Tweede Kamerleden gaan zitten Twitteren tijdens een debat. ‘Ik kijk tegen allemaal mensen aan die wat anders zitten te doen dan luisteren’, en ‘Tweede Kamerleden kunnen niet mulitasken’. Daarnaast interesseert het Rob Oudkerk helemaal niets of Femke Halsema de afwas doet. Joh, Oudkerk, zeik niet zo man!
In de eerste plaats deden Tweede Kamerleden altijd al wat anders tijdens een debat. Schrijven, keuvelen met de buurvrouw, plafondstaren, briefjes lezen en doorgeven. Nu wordt er getwitterd.
In de tweede plaats weet Rob Oudkerk in het geheel niet wat iemand wel of niet aankan voor wat betreft multitasking. Ik kan het niet, Rob Oudkerk kan het blijkbaar niet. Ik ken heel veel mensen die het wel kunnen.  Nee, Robje, jij bent niet maatgevend voor de rest.
Ten derde interesseert het mij nu net wel, dat Femke Halsema gaat afwassen, bij de kapper zit of gefrustreerd en moe de boel de boel laat na een dag. Het maakt Femke Halsema mens.
Hoe anders inderdaad met de PVDA, bijvoorbeeld Bos die ik al eerder adviseerde te stoppen met twitteren. Die heeft er een medewerker voor. Yek.
Ik wil, en ook dat stelde ik al eerder, van vele mensen niet weten wie zij eigenlijk zijn achter de avater. Ik laat dat aan mijn fanatsie over en heb genoeg aan de dagelijkse portie van korte berichten. Gaat het mij vervelen, dan hoef ik er ook niet meer mee geconfronteerd te worden.
Voor BN’ers (en dan natuurlijk in mijn geval de BN’ers die ik interessant vind) is dat nu net andersom. Je ziet Halsema alleen als politica, in de kamer, bij Nova, etc. Volg je haar tweets wordt het ineens een mens. Met een gezin, de afwas, de kapper, pannenkoeken en poffers voor de kinderen.
Het menselijk maken van de politiek, het dichter bij de kiezer komen, het verkleinen van de afstand. Ik ervaar het als een verrijking. En wanneer ik zo ver ben dat ik het wel weer gezien heb met Femke Halsema, dan volg ik haar niet meer. Simpel.
Maar goed. Rob Oudkerk dus. Ik denk dat ik Rob enorm kan bedanken namens Femke Halsema. Niet alleen leverde de onzin van Rob Halsema een enorme lading sympathie betuigingen op, Femke Halsema heeft er ook weer 1500 volgers bij.
En nog even. Rob Oudkerk zegt zelf niet te twitteren.
Misschien kun je nog eens uitleggen hoe je dan aan al die wijsheden komt?

1 Reactie

  1. Rob twittert misschien niet, maar ik meen me te herinneren dat hij wel graag internet.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.