BENT U DE PEDICURE???

Het zou een mooi uitje worden. Met de bus naar Volendam. Jammer dat ome Cor wel in de bus zat, en zijn begeleidster niet.
Ome Cor was dwangmatig. En niet een beetje dwangmatig, maar een heleboel dwangmatig. Wanneer ome Cor iets wilde dan vroeg hij dat. Niet één keer, maar honderd keer. En, op steeds luidere toon. Ome Cor had ook wat moeite met multi-tasking. Zo gaf je ome Cor na het opstaan beter niet zijn brood, zijn sokken, scheerapparaat en tandenborstel. Dan zat de arme man namelijk binnen vijf minuten met vier witte boterhammen in zijn mond gepropt zijn tanden te poetsen terwijl hij zich trachtte te scheren en onderwijl zijn sokken aandeed. Dan sta je niet lekker op zeg maar.
Ome Cor ging mee met een reisje, georganiseerd door vrijwilligers. Naar Volendam. Leuk voor ome Cor, komt de man er nog eens uit. De bus zou om half negen vertrekken. U begrijpt, ome Cor stond om zeven uur al vrolijk te trappelen. Om half acht trok niemand het meer, ome Cor moest maar vast naar de verzamelplaats. Minder lastig voor zijn omgeving, minder lastig voor ome Cor zelf.
De begeleidster van ome Cor zou direct van huis door gaan naar de gereedstaande bus. Helaas was zij wat later. De bus vertrok, ome Cor ging mee en begeleiding bleef achter.
Oeps..
Om half twaalf telefoon. Politie Volendam. Of wij een ‘ome Cor’ kenden. Die was namelijk opgepakt.
Wat er was gebeurd?
Ome Cor had, hoe lief, in de bus van een vrijwilligster een reep chocolade gehad op weg naar Volendam. Die had hij, aan één stuk, in zijn mond gestopt. Ademhalen, sigaren roken en een ons chocolade wegwerken gaan moeilijk samen, de chocolade zat dus overal. In Volendam nam ome Cor direct de kuierlatten. Niks wachten op de rest: lopen! Een uurtje later, plaspauze. Broekriem open, onderbroek opzij en laten lopen dat overtollige vocht. Daarna: lopen! Broekriem dicht, geslacht terug stoppen? Geen tijd voor. Lopen!
Dus kreeg ome Cor, na uren lopen, pijn in de voetjes.
En zo kwam het dat ome Cor, gezicht vol chocolade, broek op de knieën, geslacht openbaar aan de Dijk 24 in paniek aanbelde.
Toen de oude dame de deur opendeed schreeuwde om Cor:
‘BENT U DE PEDICURE!!!!???’
Het bleef nog lang onrustig aan de Dijk 24.

1 Reactie

  1. Leuk, goed geschreven!

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.