De nieuwe show van Herman Finkers was op televisie. Na zeven jaar stilte een nieuw programma “Na de pauze”. Zonder snor, zonder zijn broer.

Het is Finkers ten voeten uit. Na zeven jaar weer optreden en je programma “Na de pauze” noemen. Dat Herman Finkers zeven jaar weg is geweest zal alles te maken hebben met het gegeven dat er bij hem kanker is geconstateerd. Veel in “Na de pauze” gaat ook over kanker, maar Herman kankert niet.
Er is wel iets veranderd bij Herman Finkers. Of laat ik het beter zeggen, ik vind dat Herman Finkers is veranderd in zijn show. Zijn taalgrappen zijn nog steeds erg goed gevonden, zijn blik is nog steeds die van een stoute jongen. Maar er hangt ook een donkere schaduw over Herman Finkers.
Een lief liedje over zijn vrouw, over tederheid zonder sex, wordt afgesloten met ‘anders ram ik hem er keihard in’. In een ander liedje vertelt Finkers dat je beter vijanden kan hebben dan vrienden.

Het lijkt er een beetje op dat Herman Finkers wel wil laten zien wat er met hem is gebeurd de afgelopen zeven jaar, maar de tranen voor zich zelf wil houden. En dat mag. Om dat te kunnen is de show van Herman Finkers wel harder geworden.

Dat heeft die jongen nu wel nodig….