Kaasfondue is ook zo’n gerecht waarvan ik vind dat je er niet te moeilijk over moet doen. Ingrediënten bij elkaar, verwarmen en roeren. Dat is echt alles. Hier ons favoriete recept, voor de kids kun je de peper weglaten.
(Meer recepten?? Kijk op Berend Kookt)

Wat hebben we nodig?

  • Kaas in de verhouding 2:2:1 (Emmentaler, Gruyère, een blauwe kaas naar keuze)
  • Knoflook
  • Rood pepertje
  • Witte wijn
  • Maizena
  • (Eventueel) uitgebakken spekreepjes, nootmuskaat
  • Stokbrood en/of andere zaken om mee te dippen (cherry tomaatjes, champignon, etc..)
  • Fondue stelletje (pan en warmhouder), en dus een beetje spiritus voor de brander.

Hoe gaan we te werk?

  1. Snijdt de kaas klein of laat de kaasboer de zaak raspen
  2. Pel een teen knoflook en wrijf deze langs de wand van de fondue pan
  3. Doe 3/4 van een fles witte wijn in de fondue pan en verwarm de wijn tot het kookt
  4. Snijdt het pepertje fijn en doe die bij de wijn
  5. Doe de kaas bij de wijn op rustig vuur en roer regelmatig
  6. Doe een eetlepel (met kop) maizena in een beker en giet er een scheutje witte wijn bij, roeren tot je een papje hebt
  7. Wanneer de kaas gesmolten is, het maizena papje er bij en goed (en rustig) roeren (beschadig de wand van de fondue pan niet!!)
  8. Beetje nootmuskaat toevoegen als je dat lekker vindt
  9. Fondue pan van het vuur op het fondue brandertje en smullen maar!