Gisteren schreef ik een stukje over Wilders. Dat alleen de politiek Wilders kan stoppen. Een mooi voorbeeld van de afstand tussen de gevestigde politieke orde (de regering) en de rest van de wereld wordt meteen duidelijker wanneer je het verschil ziet tussen Wouter Bos en Femke Halsema op Twitter. Op  Twitter kan iedereen, op ieder moment en van bijna iedere locatie berichtjes de wereld in slingeren. Belangrijkste kenmerk van die berichten is dat ze nooit langer dan 140 tekens zijn.

Ik deed gisteren onder andere een oproep aan politici. Die oproep was: ‘Ontsla al die mannetjes en vrouwtjesmakers die u dagelijks om u heen heeft hangen om u te helpen woorden te kiezen die u in het Pluche moeten houden.”
Vandaag vond ik op Twitter een prachtig voorbeeld om deze oproep nog eens te onderstrepen.

Wouter Bos is niet dom. Wouter Bos zal geen gelegenheid aan zich voorbij laten gaan om zich kenbaar te maken, zich te uiten en zich te profileren. Dus Wouter Bos Twittert.
Of toch niet? Is het wellicht meer het instituut Wouter Bos, de Partij van Wouter Bos, de mannetjesmakers van Wouter Bos die hun dag besteden aan het instant houden, en het liefst uitbouwen van de populariteit van Wouter Bos?

Alvorens een aantal ‘Tweets’ van Wouter Bos te citeren, ter illustratie eerst een paar Tweets van Femke Halsema:

*Post afgehandeld, verzoeken doorgenomen, nieuwe klimaatblog voor nu.nl gemaakt en nu snel de weekboodschappen (pffh) en vergaderen (pffh x2)
*Zo, lieve klimaatsceptici, wie geeft eens antwoord op de vraag: 1 goed gefundeerd wetenschappelijk artikel waarover enige consensus bestaat
*Naar Leeuwarden voor de premiere van ‘De hel van 63’. Ons buurmeisje Chava heeft haar grote speelfilmdebuut. Toi,toi
*Begrijp ik het goed dat de PvdA-top maar 1 partij niet heeft gebashed vandaag: da’s een zware last om te torsen ..
*Met de tweeling in de trein naar spijkers met koppen (direct na 12 uur in de uitzending): spannend!

Kun je leuk vinden, boeiend, spannend of onzinnig, maar daar gaat het niet om. Dit is duidelijk Femke Halsema die haar gedachten en, nou ja, waar zij mee bezig is op een dag met de rest van Twitterland deelt. Ik volg haar op Twitter, ik vind het wel leuk om te zien dat ook Femke poffertjes moet bakken en boodschappen moet doen. Maakt haar weer gewoon een mens, moeder en vrouw.

Nu een paar Tweets van Wouter Bos:
In de eerste plaats krijg je, wanneer je naar Wouter Bos zoekt, een pagina met de mededeling: Dit account is niet ingebruik. Volg Wouter Bos op @wouterbosnieuws. Waneer je naar die pagina van Wouter Bos gaat, dan kun je ‘genieten’ van bijvoorbeeld de volgende Tweets:

*Minister Bos gaat vanmiddag naar Brussel voor de Eurogroep en de Ecofin. Staatssecretaris De Jager vervangt hem bij gesprek bij RTLZ.
*minfin.nl: openbare agenda van de minister voor volgende week
*minfin.nl: Staat maakt weg vrij voor integratie van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland
*Bos bij Financiële Beschouwingen: “Dit kabinet breekt discussies open die jarenlang vast zaten”

Begrijpt u nu wat ik bedoel met de afstand tussen de politiek en het publiek?
Wanneer Wouter Bos niet wil Twitteren, geen tijd heeft of het gewoon niet boeiend vindt, DOE HET DAN NIET!!!! Wees niet zo bang dat je wat mist! Wouter Bos kan best zonder Twitter, en de Twitteraars van deze wereld kunnen zeker zonder deze ‘Wouter Bos’!

Als Wouter Bos kiezers wil, als Wouter Bos nieuwe mensen zoekt die in hem, en waar hij voor staat geïnteresseerd raken, dan moet hij dit nu juist laten.
Twitter is de manier om te laten zien dat er een mens achter de politicus schuilt. Door op deze manier invulling te geven laat Wouter Bos zien dat de kloof tussen hem en zijn kiezers onoverbrugbaar is!
Wouter Bos is een politicus, geen mens!